09 / 05 / 2024

Elektrik faturası desteği nasıl alınır? Elektrik yardımı başvurusu nasıl yapılır? Hemen başvurun!

Elektrik faturası desteği nasıl alınır? Elektrik yardımı başvurusu nasıl yapılır? Hemen başvurun!

Artan faturalar ile birlikte faturalarını ödemekte zorlananlara vatandaşlara çeşitli yardımlar sağlanıyor. Maddi durumu yetersiz kişiler, devletten elektrik faturası yardım desteği alabilirler. Peki elektrik faturası desteği nasıl alınır? İşte detaylar…



BAŞVURUYA GEREK YOK

Başvuru yapacak vatandaşların herhangi bir kuruma başvuru yapması kriteri bulunmuyor. Hak sahipleri, kimlik kartı ve elektrik faturasıyla birlikte PTT şubesine giderek bu yardımı alabiliyor. Gerekli kriterleri taşıyan kişiler için de yardımda süre sınırı şartı bulunmuyor.

HERKES FAYDALANAMIYOR

Elektrik Tüketim Desteği ismi verilen yardım programdan her kişi yararlanamıyor. Bu programdan faydalanmak ve nakit destek almak için ilk olarak ihtiyaç sahibi olmanız lazım.

Aylık düzenli şekilde sosyal yardım almasına karar verilen ve hak sahipliği devam eden vatandaşlara sistem üzerinde kontrol gerçekleştikten sonra ödeme sağlanıyor.

SYD Vakıfları eli ile 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamı bütününde; düzenli şekilde merkezi yardım ve aylıklara (Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (EVEK), Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (MAAY), Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı (ÖYAÇ), Şartlı Eğitim - Şartlı Sağlık Yardım Programı (ŞESY), Çoklu Doğum Yardım Programı, Kronik Hastalık Yarolan ve bu hak sahipliği devam eden hane halkı desteklerden yararlanabiliyor.

 Elektrik faturası desteği nasıl alınır? Elektrik yardımı başvurusu nasıl yapılır? Hemen başvurun!

AKP Partili Metin Külünk’ten flaş dolar iddiası! “6-7 liraya düşecek!” İşte o tarih!

1.150 liralık doğal gaz desteği ne zaman verilecek? Doğal gaz desteği nasıl alınır? Doğal gaz desteği Ekim 2022

Dolar 21 lira! O kara gün geliyor! Doları olan herkes hemen baksın!

 


Geri Dön