Kent Haberleri

Elimizdeki dolarları satalım mı? 7 dev banka peş peşe açıkladı! Dolar ''U dönüşü'' yapacak! Görmedim, duymadım demeyin!

ABD doları 2021 yılının son çeyreğinde Türk Lirası karşısında hızla değer kazanmaya başlayarak 8 liradan 19 liraya kadar yükselirken 7 dev bankadan peş peşe açıklama geldi. Dolar ''U dönüşü'' yapacak! Görmedim duymadım demeyin! Bankaların açıklamalarına göre doların ''U dönüşüş'' yapması bekleniyor

2023 yılında doların ne olacağını merak edenler için 7 ev banka peş peşe açıkladı. Bankaların açıklamalarına göre doların ''U dönüşüş'' yapması bekleniyor. 

Doların sıkılaşma döngüsünü sonlandıracağını öngören Wells Fargo, ING, Deutsche Bank, Societe Generale, UniCredit, Citi ve Morgan Stanley gibi yatırım bankaları 2023 yılının doların zayıflayacağı bir yıl olacağını düşünüyor.

Dolar endeksinde 2021 yılının 2. yarısında başlayan ve endeksi 20 yılın zirvesine çıkartan rallinin beklentilerden daha uzun süre destek bulması bekleniyor.

 7 dev bankadan peş peşe açıklama geldi. Dolar ''U dönüşü'' yapacak! Görmedim duymadım demeyin!

7 DEV BANKA PEŞ PEŞE AÇIKLADI!

Milyonlarca kişi doların ne olacağını merak ediyor. Yatırımcılar doların son günlerde yükselişe geçmesi ile ne olacğaını araştırırken, 7 dev banka açıklama yaptı.

CITI, doların 2023 yılı içinde zirveyi görmesini ve ikinci yarısında değer kaybı yaşayacağını açıkladı.

CREDIT SUISSE, ABD, İngiltere ve Euro Bölgesi’nde enflasyon merkez hedeflerine kadar düşecek.

 

Banka bundan dolayı, gelişmiş ülke merkez bankalarından hiç birinin 2023’te faiz indirimine gideceğini öngörümüyor

ABD şahin Fed’den ve artan küresel resesyon endişelerinden 2023 yılında da destek bulması bekleniyor.

1985 yılından bu yana en güçlü seviyelerinde olan doların 2023 yılının ikinci kısmında zirve yapıp zayıflamasına olası gözle bakılıyor.

 

Bunun için de Fed’in sıkılaşmayı bitireceğine yönelik sinyal vermesi ve ABD dışında ekonomik iyileşmeye dair işaretler olması gerekiyor. Dolardaki güçlü seyrin devam etmesi gelişen piyasalardan sermaye çıkışlarının olmasına neden olacak.

DOLAR ''U DÖNÜŞÜ '' YAPACAK!

DEUTSCHE BANK'a göre doların krallığı sona eriyor. 

HSBC'ye göre dolara desteğin azalacağını fakat yine de ABD ekonomisinin daha dirençli olması ve risk iştahının karışık seyretmesinden dolayı dolarda da direncin devam etmesi öngörülüyor.

 

SOCIETE GENERALE:  Dolar  kuru 2008 krizinden bu yana ABD ekonomisinin Avrupa’dan daha güçlü seyretmesinden sonra gücüne güç kattı. 

ING, ise doların değer kaybedeceğini savunarak Bu nedenle euro/dolar paritesinde 1,05 düzeylerinin üzerinde yükseliş görülmeyeceğini, söyledi.

JP MORGAN doların 2023 yılı boyunca destek bulmaya çalışacağını açıkladı. Fed’in faizleri yüzde 5 civarına yükseltip durmasını bekliyor. 

Doların pik seviyesi resmen açıklandı! Dolar Kahini Selçuk Geçer son noktayı koydu! Hemen koşun bakın!

Gram altın için rakam sil baştan değişti! Tüm bildiklerinizi unutun! Yatırımcıların gözleri yuvalarından fırlayacak!