29 / 04 / 2024

Elon Musk karar değiştirdi! “Mavi tik” onay sistemi değişiyor!

Elon Musk karar değiştirdi! “Mavi tik” onay sistemi değişiyor!

“Sana Özel” seçeneği getirilen sosyal medya platformunda yeni değişikliği açıklayan Twitter CEO’su Elon Musk, “mavi tik” olarak bilinen hesap onay sisteminde değişikliğe gidileceğini ve  kapsamının genişletileceğini duyurdu.



Twitter’da “Mavi Tik” sisteminde getirilen bu değişikle, yalnızca onaylanmış hesapların anketlerde oy kullanabilmesi, böylece bot hesapların engellenmesi amaçlanıyor.

Popüler sosyal medya platformunu satın aldıktan sonra birbiri ardına yaptığı değişikliklerle twitter kullanıcılarını adeta şaşkına çeviren Elon Musk, yeni bir değişiklik kararını daha açıkladı.

YALNIZ ONAYLI HESAPLAR OY KULLANABİLECEK

Kullanıcı hesapların zaman tünelinde yer alan  "Sana özel" seçeneği kısa süre önce getirilmişti. Yapılan değişiklikle, “Sana Özel” kısmında yalnız onaylı hesaplar görünür olacak ve Twitter’da oldukça popüler olan anketlere de sadece bu onaylı hesapların oy verme hakkı olacak.

Elon Musk karar değiştirdi! “Mavi tik” onay sistemi değişiyor!

Bu düzenlemeyle ilgili tarihi de açıklayan Elon Musk, sadece ücret ödemiş olan "Twitter Blue" özelliğine sahip kullanıcılardan gelen gönderilerin, diğer kullanıcılara önerileceğini belirtti. Bu yeni düzenleme sonrasında para ödemesi yapmayan ve “Mavi Tik” sahibi olmayan kullanıcıların paylaşımları, "Sana Özel"  kısmında görünmeyecek ve önerilen tweet akışında görünmeyecek.

Ayrıca anketlerde sadece onaylı hesapların oy kullanmasına izin verilecek.

AMAÇ BOT HESAPLARI ENGELLEMEK

Yapılan düzenlemenin bot hesaplara karşı olduğunu, gelişmiş yapay zeka robotlarının kontrolü ele geçirmesine karşı tedbir olarak  tek gerçekçi yol olduğunu söyleyen Elon Musk, bu  düzenleme yapılmazsa, bu durumun umutsuzca kaybedilen bir savaş olacağı yorumunu yaparak, "Twitter’da düzenlenen anketlerde oy kullanma işlemi de aynı nedenle doğrulama zorunluluğu olacak” diye konuştu.

 Elon Musk karar değiştirdi! “Mavi tik” onay sistemi değişiyor!

Yapılacak bu yeni değişiklik, bazı Twitter kullanıcıları tarafından ise eleştiri yağmuruna tutuldu ve tartışmalı olan hesapların para ödeme yoluyla öne çıkmasının mümkün hale geleceği yorumunda bulundular. "Twitter Blue" ya da Türkiye’de bilinen adıyla “Mavi Tik” ile kullanıcıların hesabına "mavi onay rozeti" alınması yoluyla, ücretli bir aylık abonelik hizmeti olarak veriliyor.

En düşük emekli maaşı 7.500 TL oldu sıra promosyonlarda! Artış bekleniyor!

Devlet, bu şartı taşıyanlara 2.684 lira maaş bağlıyor! Başvuru şartları neler?

EYT’de yeni gelişme! Esnaf ve sanatkarlar da dahil edilecek mi?


Geri Dön