25 / 07 / 2024

Emekevler'de kentsel dönüşüme imzalı tepki!

Emekevler'de kentsel dönüşüme imzalı tepki!

Emekevler halkı, Kartepe Belediyesi'nin cumartesi günü evlere broşür dağıtarak açıkladığı kentsel dönüşüm projesine tepkili. Emekevler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, mahalledeki ikinci imza kampanyasını başlattı.


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


Kartepe ilçesine bağlı Emekevler Mahallesi'nde yapılması planlanan kentsel dönüşüme tepkiler dinmek bilmiyor. Emekevler halkı, Kartepe Belediyesi'nin cumartesi günü evlere broşür dağıtarak açıkladığı kentsel dönüşüm projesine tepki gösterdi. Emekevler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, projeye tepki için mahalledeki ikinci imza kampanyasını başlattı. Aralarında AKP, CHP, MHP ve SP yöneticilerinin de olduğu mahalle sakinleri kentsel dönüşüme karşı Emekevler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail İnan ile bir araya geldi. 


PROJEYİ İSTEMİYORUZ 


Başkan İnan, "Açıklanan projeye olumlu bakmıyoruz. Görsel olarak insanları cezbedici bir tarafı olabilir. Ancak 1 'e 1.5 değer artışı kabul edilebilir bir şey değil. Evlere değer biçilecek. Bu bedel üzerinden 1,5 katını verecekler. 100 bin TL'lik daireye 150 bin TL verecekler. Ama şu anki iskan durumuna göre belirlenen mevcut bedel, proje bittikten sonra yapılacak dairelerin bedelinin altında kalacak. 120 metrekare evde oturmak istediği zaman vatandaş, bu bedele oturamayacak. Borçlandırılacak. Bizim ilk başta analiz ettiğimiz bu" ifadelerini kullandı. 


YÖNETİM HATALI 


Projenin başından beri yanlış yönetildiğini anlatan İnan şunları söyledi: "Biz insanlann tedirgin olduğunu bizzat mahallede olduğumuzdan dolayı biliyoruz. İnsanlann fikrini alacağız. Sonraki süreçte bir platform oluşturulabiliriz mahalle halkı olarak. 

Yetkililer de katılmak isterse, bu konuyla ilgili detayları anlatırlar. Biz de kafamızda oluşan soruları kendilerine iletiriz. 


Ama bunu kapalı kapılar ardında toplanarak, tek tek dolaşarak yapmak doğru değil. 

Herkesin duyacağı ve herkesin yüksek sesle fikrini Emekevler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail İnan, mahalle sakinlerinin kentsel dönüşüme karşı olduğunu söyledi.

söyleyebileceği sağlıklı bir ortamda olur. Bu olay mahallede bir stres yaratıyor." 


MÜSTAKİL EV İSTİYORUZ 


İnan, Emekevler sakinlerinin müstakil evde yaşamayı tercih ettiğini söyledi. İnan, "Dört katlı bina yapılacağı söyleniyordu ilk başta. 

Projede çok katlı binalar var. Burada da bir tezatlık var. Bu iş bir samimiyet ve güven içinde yürümüyor" dedi. Dernek başkanı İnan, binada oturmak isteyenlerin yok denecek kadar az olduğunu söyledi ve ekledi: "Binada oturmak istiyorum diyenler istisnadır. 

Kaideyi bozacak değerde değildir. 

Bu işi isteyenler de hayal satılarak ikna edilmiştir. Biz Çayırova ve İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarını da inceledik. İnsanlann nasıl borçlandırdığını gördük." 


BELEDİYE TEMAS ETMEDİ 


Emekevler derneği başkanı İsmail İnan, Kartepe Belediyesi'nin mahalle halkıyla temasa geçmemesini eleştirdi. İnan, "Belediyeye herhangi bir başvurunuz oldu mu?" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Belediye ile bizim temasımızın olması doğru değil. Belediyenin bizimle temasa geçmesi gerekiyordu. 

Biz şimdi belediyeye ne gibi bir talepte bulunalım? Talepte bulunmamız doğru değil. Şu an öyle bir durumumuz yok. Biz insanlarla birlikte hareket ederek belediye talep ederse görüşürüz. Başkan Üzülmez'in Emekevler'e gelerek bu işle ilgili toplantı yapması gerekiyor." 


İMZA TOPLADILAR


 Dernek başkanı İnan, MHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Gürel, CHP Kartepe İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ferdan Gözütok, Saadet Partisi Kartepe İlçe Yöneticisi Fatih Duru ve AKP Mahalle Temsilcisi Oktay Özyardırncı'nın da aralarında olduğu mahalle sakinleri ev ev dolaşarak, evlerden imza toplamaya başladı. Mahallenin tamamına yakınının bahçeli evlerde oturmak için mahalleye yerleştiğini belirten siyasi parti temsilcileri, Emekevler Mahallesi halkının onayı olmadan belediyenin hiçbir şey yapamayacağını söyledi. ¦ Emrah TAŞTAN Emekevler dernek başkanı İsmail İnan ve siyasi parti temsilcileri, mahallede ev ev dolaşarak projeye karşı imza topladı. 


Bizim Kocaeli


Geri Dön