05 / 05 / 2024

Emekli maaş farklarında son dakika! Emekli Sandığı, memur, SSK ve Bağ-Kur emeklisi için tarih belli oldu! Hemen bakın!

Emekli maaş farklarında son dakika! Emekli Sandığı, memur, SSK ve Bağ-Kur emeklisi için tarih belli oldu! Hemen bakın!

Milyonlarca kişi tarafından merak edilen emekli maaş farkı ödemelerinde tarih belli oldu. Peki emekli maaş farkları ne zaman ödenecek? Emekli maaş farkı ödemeleri ne zaman yapılacak? İşte detaylar...



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Emekli Sandığı kapsamındaki toplam 2 milyon 385 bin 799 kişinin 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan fark tutarları, aylık almakta oldukları banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına yatırılacak.

Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika bilgilerine göre, 28 Temmuz Perşembe ödenecek temmuz ayı zam farklarının toplam tutarı 6 milyar 447 milyon 227 bin 858 TL şeklinde olacak.

Açıklanan detaylara göre, aylıklarını her ay alanlara temmuz ayı olmak üzere 1 aylık tutarında; aylıklarını üçer aylıklar şekilde almakta olanlardan "mayıs-haziran-temmuz" döneminde aylık alanlara, temmuz ayı olmak üzere 1 aylık tutarında, "haziran-temmuz-ağustos" döneminde aylık alanlara temmuz ve ağustos ayları olmak üzere 2 aylık tutarında, "temmuz-ağustos-eylül döneminde aylık alanlara temmuz, ağustos ve eylül ayları olmak üzere 3 aylık tutarında aylık farkı tahakkuk ettirildi.

Emekli maaş farklarında son dakika! Emekli Sandığı, memur, SSK ve Bağ-Kur emeklisi için tarih belli oldu! Hemen bakın!

Yine aktarılan son dakika detaylarına göre, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun SSK ve Bağ-Kur bentleri kapsamında gelir ve aylık almakta olanların aylıklarının ise zamlı olarak ödeme günlerinde ödenmeye başlandığı bildirildi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön