18 / 05 / 2024

Emekli maaşları tek tek ortaya çıktı! Kim ne kadar maaş alacak?

Emekli maaşları tek tek ortaya çıktı! Kim ne kadar maaş alacak?

Milyonların gündeminde beklenen emeklilik zammı tahminleri var. SSK ve Bağ-Kur'dakiler emekli maaşlarının ne kadar artacağını merak ediyor. İşte kuruş kuruş emekli maaşı ve memur maaşları...



2023 EMEKLİ MAAŞI KAÇ TL?

Haziran ayında yapılan zam sonrasında; Temmuz ayının Haziran ayına göre, Ağustos ayının Temmuz ayına göre ve Eylül ayının Ağustos ayına göre enflasyon farkları toplandığında enflasyondaki yüzde 6.91 artış TÜİK tarafından tespit edilmiş oldu.

Böylelikle 6 aylık enflasyon farkının yarısı belli oldu. Kalan 3 ayın bir önceki aylara göre enflasyon farklarının da toplanıp 6,91'e eklenmesiyle 6 aylık enflasyon farkı belli olmuş olacak.

Diğer 3 ayın enflasyon oranlarının açıklanmasıyla beraber enflasyon farkı ortaya çıkacak.

1 yıl kıdem tazminatı ne kadar?EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

2022 senesi ilk 6 aylık enflasyon farkına göre memura 41,69 ve emekliye yüzde 42,35 oranında zam uygulandı.

Gerçekleşecek olan enflasyonun yüzde 15 oranında olması durumunda emeklilerin en az yüzde 15'lik zam alacağı tahmin ediliyor.

İşte kuruş kuruş emekli maaşı ve memur maaşları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön