08 / 07 / 2024

Emekli maaşlarına ve ikramiyelerine ek zam geliyor! Ek zam ne zaman?

Emekli maaşlarına ve ikramiyelerine ek zam geliyor! Ek zam ne zaman?

Ankara kulislerinde konuşulanlara göre asgari ücretli ve emeklilerden oluşan 23 milyonluk kesim için ek zamlar yolda. İşte kulislerde konuşulan tarih ve zam oranları...



Asgari ücretin devlet üzerinde bir yükü olmadığın aksine SGP prim gelirini artırdığına işaret eden Çetingüleç, bu nedenle devletin emekli maaşını artırmada asgari ücreti artırmada olduğu kadar istekli olmadığını kaydetti.  İktidarın yaklaşık 10 milyon asgari ücretli ve 13 milyon emekliden oluşan büyük seçmen pastasından alacağı payı artırmak için Nisan ayında elindeki tüm kozları sahaya süreceğini belirten Çetingüleç, seçimden önce 21 Nisan'da Ramazan Bayramı, 28 Haziran'da ise Kurban Bayramı olduğunu, emeklilerin yılda iki kez aldığı ikramiyede birinci ikramiye döneminin iktidara hamle yapma fırsatı tanıdığın ifade etti.

Cumhuriyet tarihinin en büyük vergi affı

İktidarın asgari ücretli ve emekli dışında kalan diğer kesimleri memnun etmek için keseyi sonuna kadar açmış durumda olduğunu savunun Çetingüleç,  "Herkese para dağıtılıyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük affı yolda. Devlet vergi, prim, ceza gibi ödenmemiş alacaklarının faizlerinden "düzenli vergi ödeyenleri kızdırma ve caydırma" pahasına vazgeçiyor" ifadesini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön