19 / 05 / 2024

Emekli maaşlarıyla merak edilen soruya yanıt! Aynı anda 4 maaş alınabilir mi?

Emekli maaşlarıyla merak edilen soruya yanıt! Aynı anda 4 maaş alınabilir mi?

EYT'liler arasında dul ve yetim maaşı alanların merak ettiği soruya Posta Yazarı Ekrem Sarısu yanıt verdi. EYT kapsamında emekli olup daha önce aldıkları maaşları almaya devam edebilecekler mi? İşe o sorunun yanıtı



Okuyucunun, "6 Ocak 1973 doğumluyum. SSK girişim 1 Temmuz 1995. Anne ve babamdan ölüm aylığı almaktayım. Her ikisi de Bağkur’dan emekli. Babam 2004, annem 2016 yılında vefat etti. Ocak 2019 tarihinden itibaren onlardan aylık almaktayım. Aynı zamanda dulum. Kendim EYT kapsamında emekli olunca maaş almaya devam edebilecek miyim?" yönündeki soruya yanıt veren Sarısu, okuyucunun kendisi emekli olduğunda Bağkur'dan aldığı maaşların kesilmesi gerektiğini kaydetti.

EMEKLİ KIZ ÇOCUĞUNA AYLIK BAĞLANMAZ

Bağkur'un, emekli kız çocuğuna ana veya babasından dolayı ölüm aylığı bağlamadığını vurgulayan Sarısu, emekli olunması halinde Bağkur'dan alınan ölüm aylığının kesileceğini ifade etti. Ölüm aylığı bağlanan kız çocuklarının aylık bağlatırken sigortalı çalışmaya başladığında, emekli olduğunda, evlendiğinde ve benzeri durumlarda emekli aylığının kestirileceğinin beyan ve taahhüt edildiğini dile getiren Sarısu, EYT kapsamında emekli olunması durumunda alınan diğer emekli aylıklarının kesilmesi için SGK'ya başvuru yapılması gerektiğini kaydetti.

TOPLU PRİM ÖDENMEZ

Posta Yazarı SGK Uzmanı Ekrem Sarısu'ya gelen bir diğer dikkat çeken soru ise, 1998 SSK girişi yapılan ve sadece 15 gün sigorta primi yatırılan okuyucunun sorusu. Bu durumdaki okuyucunun prim ödeyerek emekli olup olamayacağı yönündeki sorusunu yanıtlayan Sarısu, işe giriş tarihi bakımından sigorta girişi 1998 olan kişinin EYT kapsamında olduğunu ancak sigortalılık süresi ve prim gün sayısı aranacağını vurguladı. Bu durumdaki kişilerin toplu prim ödeyerek emekli olmasının mümkün olmadığını ifade eden Sarısu, sigortalı bir işte çalışarak aranan prim gün sayısının EYT yasasının aradığı prim gün sayısına ulaşılması gerektiğini ifade etti.

 

Son haber! Vergi affının detayları belli oldu! İşte merak edilen tüm yanıtlar

Altın yatırımcıları dikkat! Mart ayı kritik!

Emekli maaşlarıyla merak edilen soruya yanıt! Aynı anda 4 maaş alınabilir mi?

Bakanlıktan son dakika açıklaması! Desteklerden yararlanmak için son bir hafta!

 


Geri Dön