03 / 05 / 2024

Banka kartınızın süresi bittiyse bu haberi mutlaka okuyun! Emekli promosyonu ve çip sorunu kart krizi yarattı

Banka kartınızın süresi bittiyse bu haberi mutlaka okuyun! Emekli promosyonu ve çip sorunu kart krizi yarattı

Bankalar tarihi geçen kartları yenilemekte sorun yaşıyor. Emekli promosyonu mesaisi ve yeni müşteriler için hazırlanan kartlara ilave olarak 2020'den beri süren çip krizi kart yenilemeyi sekteye uğratıyor.



Pek çok sektörde üretimi sekteye uğratan "Çip krizi"nin son kurbanlarından biri bankaların müşterilerine verdiği EMV çipli kartlar oldu. T24 Yazarı Füsun Sarp Nebil'in dikkat çektiği konu bugünlerde binlerce kişinin başına geliyor. Zira bankalar kullanım tarihi sona eren kartları yenileyemiyor. Daha önce kullanım süresi sona ermeden yeni tarihlileri müşterilerine yollayan bankalar emekli promosyonu yoğunluğu nedeniyle de kart yenilemekte zorluk yaşıyor.  Nebil'in görüşlerine yer verdiği uzmanlar, çip sıkıntısının yanı sıra emekli promosyonlarının da yaşanan sıkıntıyı katladığını söylüyor. Emekli promosyonunda her müşteri için 2 ya da 3 kart düzenlendiğini ifade eden uzmanlar, promosyon kampanyaları kapsamında her emekliye banka kartı, kredi kartı ve ulaşım kartı hazırlandığını ifade ediyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön