28 / 04 / 2024

Emekliler çileden çıktı! Bakan Göktaş’a ‘ücretsiz toplu ulaşım’ mektubu yazdı!

Emekliler çileden çıktı! Bakan Göktaş’a ‘ücretsiz toplu ulaşım’ mektubu yazdı!

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'a ücretsiz ulaşıma ilişkin mektup yazdı. 65 yaş ve üzerindekilerin şehir içi ücretsiz toplu taşıma hakkını kullanırken yaşadığı aksaklıkların giderilmesini talep eden Ergün, Bakan Göktaş’a mek



Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, söz konusu mektubunda, 65 yaş ve üzerindekiler ile yüzde 40 ve üzeri engelli raporu olan yurttaşların şehir içi toplu taşımadan ücretsiz yararlanma hakkının kanun ile düzenlendiğini ifade etti.

Emekliler çileden çıktı! Bakan Göktaş’a ‘ücretsiz toplu ulaşım’ mektubu yazdı!

"BAZI ÖZEL HALK OTOBÜSLERİ TARAFINDAN SEKTEYE UĞRATILIYOR"

Pek çok kentte özel halk otobüsü işletmecilerinin maliyet artışını gerekçe göstererek 65 yaş üstündekilerin ücretsiz ulaşım hakkını ihlal ettiğini hatırlatan Ergün, mektubunda şu ifadeleri kullandı:

"Anayasal ve kanuni güvence altına alınmış olan ulaşım hakkının devam ettirildiği dönem içerisinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın söz konusu maddi ve manevi desteği takdire şayan olmuştur. Bugün gelinen durumda ise bu güzel hizmetin toplu taşıma hizmeti gören bazı özel halk otobüsü sahipleri tarafından sekteye uğratılmak istendiği açık bir şekilde görülmektedir. Anayasaya ve kanuni düzenlemeye aykırı olan bu girişimler neticesinde bazı kentlerimizde tatsız olayların meydana geldiği emeklilerimiz ve yaşlılarımızca kuruluşumuza da bildirilmiştir."

Emekliler çileden çıktı! Bakan Göktaş’a ‘ücretsiz toplu ulaşım’ mektubu yazdı!

"TOPLUMA İLK AĞIZDAN ANLATILMASINI TEMENNİ EDERİZ"

Emekli ve yaşlıların kanuni haklarının önüne geçmeye ilişkin tutum ve davranışların kabul edilemez olduğunun altını çizen TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, şu aktardı:

" Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın bu konuda gösterdiği hassasiyetin bilincince olarak, emekli ve yaşlılarımızın kazanılmış haklarının muhafaza edilmesi yönünde göstereceğiniz her türlü çabanın destekçisi olacağımızı bilmenizi isteriz. Yaklaşan '1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü' vesilesiyle yaşlılarımıza ilişkin bu tür girişimleri esefle kınıyoruz. Zira emeklilerimiz ve yaşlılarımız bu toplumun annesidir, babasıdır. Bu değerlerimize gösterilecek saygı ve alaka toplumumuzun geleceğe güven bir şekilde bakmasının tek ölçüsü olacaktır. Gerekli önlemlerin bir an önce alınarak, kanuni hakların; şahıs, grup ya da zümrelerin inisiyatiflerine bırakılamayacağının topluma ilk ağızdan bildirilmesini temenni ederiz."

Vergi Uzmanı Bingöl’den korkutan zam açıklaması! ‘İliklerimize kadar hissedeceğiz!’

Buğday fiyatları resmen çakıldı! Son 3 yılın en düşük seviyesini gördü! Buğday fiyatları artacak mı?

Türkiye’ye yaz aylarında 2 milyon 560 bin Rus turist geldi!


Geri Dön