24 / 07 / 2024

Emeklilere müjde! İşte en düşük emekli maaşı bu kadar olacak!

Emeklilere müjde! İşte en düşük emekli maaşı bu kadar olacak!

Milyonlarca vatandaşın beklediği asgari ücret 11 bin 402 TL olarak açıklanırken emekli maaşlarının ne kadar olacağı merak ediliyor. Bu kapsamda değerlendirmelerde bulunan Ekonomist Muhammet Bayram 10 bin TL seviyesine dikkat çekti.




VATANDAŞIN ALIM GÜCÜNÜ KORUYAN BİR RAKAM

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre konuyla ilgili açıklamalar yapan Ekonomist Muhammet Bayram, 11 bin 402 lira rakamı piyasanın fiyatladığı bir rakam olduğuna dikkat çekerek, "Beklentilerin biraz daha üzerinde bir rakam olarak ortaya çıktı. 10 bin lirayı geçmeyeceğine yönelik rakamlar telaffuz ediliyordu. 11 bin 402 lira vatandaşın alım gücünü koruyan bir fiyat olarak ortaya çıktı" diye belirtti.

Emeklilere müjde! İşte en düşük emekli maaşı bu kadar olacak!

"BU ARA BİR ZAM"

Önümüzdeki dönemde enflasyonla etkili mücadele ile beraber alım gücünün korunacağının söylenebileceğine dikkat çeken Bayram, "Bu ara bir zam" diyerek, "Geçen dönem ara zammına göre yüzde 107’lik bir artış söz konusu" oldu dedi.

Enflasyonun da ilk 5 ay itibarıyla yüzde 15’ler seviyesinde gerçekleştiğine vurgu yapan Bayram, "Haziranı da katarsak tahminlerle birlikte yüzde 17’ler seviyesinde bir enflasyonu beklediğimizde yapılan bu 34’lük artış oranı enflasyonun iki katı şeklinde yapıldı. Enflasyonun bir katını devletimiz sosyal refah payı düzenlemesi ile yapmış oldu" diye kaydetti.

Emeklilere müjde! İşte en düşük emekli maaşı bu kadar olacak!

YİNE ENFLASYONUN ÜZERİNDE BİR ASGARİ ÜCRET ARTIŞI OLABİLİR

Enflasyonun hızlı bir şekilde düşüş seyredeceğine dikkat edecek olursa gelecek dönemde yine enflasyonun biraz üzerinde asgari ücret artışı görülebileceğini söyleyen Bayram, "Devlet daha önceki dönemde ilave bir artışla emekli maaşlarına zam yapmıştı" dedi.

Memur ve emeklilere enflasyon yüzde 15 iken yüzde 30 artış yapıldığını hatırlatan Bayram, "Bu artış değerinin referans olarak kabul edileceğini düşünüyorum. En az bu düzeyde bir emekli maaşı yapılabileceğini öngörüyorum" diye kaydetti.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLUR?

Ara bir dönemde 5500 lira olan en düşük emekli maaşı 7500 liraya çıkarıldığını hatırlatan Bayram, "Bu ara bir zam olarak karşımıza çıkmıştı. Düzenleme yapılırken 7600 lira alan kişinin maaşı aynı kaldı. Meclis’in ilk düzenlemesi bu olacaktır ve emeklilerimize kademeli bir şekilde artış olacak" diye ifade etti.

Emeklilere müjde! İşte en düşük emekli maaşı bu kadar olacak!

EN DÜŞÜK MAAŞ 10 BİN TL SEVİYESİNDE OLABİLİR?

En düşük emekli maaşının da artırılmasını beklendiğine dikkat çeken Bayram, "7500 liralık en düşük emekli maaşına en az enflasyon oranında artış gelecektir" diye ifade etti.

En fazla ise tahminen 10 bin lira seviyesine dikkat çeken Bayram, "Şunu unutmamak gerekir ki bu bir taban ücrettir. Diğer emeklilere de önceki dönemde olduğu gibi enflasyonun iki katı şeklinde yüzde 34’ler seviyesinde bir artış yapılabileceğini öngörüyorum" şeklinde konuştu.

İstanbullular dikkat! Yarından itibaren 15 Ekim'e kadar ormanlık alanlara girişler yasaklandı! 

Borsa güne nasıl başladı? 

Vakıf Üniversite ücretleri cep yakıyor! Yüzde 100’e yakın zam yolda


Geri Dön