21 / 05 / 2024

Emeklilerin gözü bu haberde! Bayram ikramiyelerine zam yapılacak mı?

Emeklilerin gözü bu haberde! Bayram ikramiyelerine zam yapılacak mı?

İki bayram arası emeklilere yapılan zam ritüeli bu senede devam edecek. Fakat ekononik koşulların kötüye gitmesi emeklilerde bu yılki verilecek ikramiyelerde zamlı tarife olması yönünde. Peki Bayram ikramiyelerine zam yapılacak mı? İşte detaylar...




Emekli İkramiyesi Ne Zaman Alınacak?

Mart ayı sonunda gelecek olan Ramazan Ayı ile beraber bayram ikramiyeleri de hazırlanacak. Ramazan Bayramı'nda verilecek olan emekli ikramiyesi bağlamında  zam gelmemesi halinde 1.100 TL hesaplara yatırılacak. 2023 senesinin gelmesiyle beraber yüzde 30 seviyesinde zam alan emekliler beklentilerini yukarıda tutuyor.

Asgari ücrete gelen zam ile beraber memur ve emekli vatandaşların maaşına da zamlar yapılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vesilesi ile yapılan açıklama ile beraber emekli maaşları en az 3 bin 500 TL'den 5 bin 500 TL'ye çıkarıldı.

Yüzde 30 seviyesinde artan emekli maaşı üstüne ikramiye zammı merak konusu oldu. Emekli ikramiyeleri 2023 senesinde Ramazan Bayramı için 21 ile 23 Nisan arasında yatması beklenirken Kurban Bayramı için 29 Haziran ile 2 Temmuz arasında yatması planlanıyor.

Emeklilerin gözü bu haberde! Bayram ikramiyelerine zam yapılacak mı?


Emekli maaşı, asgari ücret ve ikramiyelerde zam müjdesi!

Yeni senede emekli ikramiyesinde zam bekleyen emekli vatandaşlar dikkatlerini pür dikkat zamlara dikiş durumda.  Ankara  kulislerinde ise seçim sebebiyle büyük ölçüde zam yapılması  konuşulanlar arasında yer alıyor. Kısadalga.net yazarlarından olan Mehmet Çetingüleç'in yazısına göre 1.100 TL olan emekli ikramiyeleri 2.500 ile 3.000 TL arasında bir zamma uğrayacağını belirtti. Ayrıca asgari ücrete yüzde 10 zam, emekli vatandaşlara ise yüzde 10 ile 20 arasında bir zam yapılmasının gündemde  yer aldığını belirtti.

ING bank harika bir kampanya duyurdu! Market alışverişlerinize ortak oluyor

Aman dikkat Tüketiciler Birliği uyardı! Bunu yapan görürseniz CİMER'e şikayet edin

Doğalgaz ödemeleri yattı mı? Ödemeler nereden alınacak? Doğalgaz ödemeleri başvurusu nasıl yapılır?


Geri Dön