17 / 05 / 2024

Emeklilikte son 7 yıl kuralı!

Emeklilikte son 7 yıl kuralı!

Sosyal güvenlik sistemindeki uygulamalar sebebiyle emekli adaylarının kafası karışabiliyor. Bunlardan birisi de ‘son 7 yıl kuralı’. Emeklilikteki son 7 yıl kuralı emekliliğine birkaç sene kalan herkesin kulak kabartması gereken konu. Çünkü emeklilikteki son 7 yıl kuralı alınacak maaştan tutun da sig



SON 7 YIL KURALINDA HESAP 1260 GÜN ARTI 1’E GÖRE YAPILIYOR!

Öncelikle buradaki son 7 yıl takvim senesi değil. Aslında primi ödenen son 7 yıldan bahsediliyor. Yani son olarak ödenen 2520 gün prime bakılıyor. Burada hangi sigortalılık statüsünden fazla prim ödendiyse çalışan o statüden emekli oluyor. Son 2520 gün prim ödemesi içinde prim ödemeleri eşitse çalışan, son olarak tabi olunan sigortalılık statüsünden emekli ediliyor.

Emeklilik için son 7 yılda hangi statüde prim ödemesi daha fazlaysa emeklilik işlemleri de ona göre yapılıyor. Eğer son 7 senelik çalışma süresinde 3.5 yıldan/1260 günden fazla süreli Bağkur statüsü varsa emeklilik statüsü de 4/B oluyor. Tersi durumda ise son 7 yıllık fiili hizmet süresinde son 1260 günden fazla süreli SSK statüsü varsa emeklilik statüsü de 4/A oluyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön