17 / 05 / 2024

Emeklilikte son 7 yıl kuralı!

Emeklilikte son 7 yıl kuralı!

Sosyal güvenlik sistemindeki uygulamalar sebebiyle emekli adaylarının kafası karışabiliyor. Bunlardan birisi de ‘son 7 yıl kuralı’. Emeklilikteki son 7 yıl kuralı emekliliğine birkaç sene kalan herkesin kulak kabartması gereken konu. Çünkü emeklilikteki son 7 yıl kuralı alınacak maaştan tutun da sig

Kia'nın 250 bin TL'lik Mart 2024 indirimi için son 7 gün! Egea'dan bile ucuz sıfır SUV fırsatını kaçırmayın!

Otomotiv devi Kia'nın 250 bin TL'lik indirim kampanyası için son 7 güne girildi. İşte Kia son dakika fiyat listesi Mart 2024...

Teras Kale'de son 7 konut! Peşin ödemelerde indirim fırsatı!

Çanakkale'de inşa edilen Teras Kale projesindeki peşin ödemelerde indirim imkanı sunuluyor. Son 7 konutun satışının devam ettiği projenin teslimlerinin Haziran'da yapılması planlanıyor. 

Amerika'da mortgage faizi son 7 ayın en düşük seviyesinde...

ABD'de 30 senelik mortgage faiz oranı üst üste 9'uncu haftasında da gerileyip son 7 ayın en düşük seviyesine geldiği kaydedildi. İşte haberin detayları... 

Altın fiyatları son 7 ayın zirvesinde!

Altın fiyatları, doların zayıflaması, ABD Merkez Bankası'nın gelecek yılın ilk yarısında faiz indirimine gidebileceğine dönük beklentilerin güçlenmesiyle son 7 ayın zirvesine yükseldi.

Erken emeklilikte son dakika: 6 yıl erken emeklilik onaylandı! Eksik prim gün dezavantajı olanlar hemen göz atsın...

Erken emekli olmak isteyenlere güzel haber geldi. Erken emeklilikte son dakika: 6 yıl erken emeklilik onaylandı! Eksik prim gün dezavantajı olanlar hemen göz atsın...

Orta Doğu'daki savaş altın fiyatlarını uçurdu! Altın 7 ayın en büyük haftalık kazancına merdiven dayadı!

Orta Doğu'da yaşanan İsrail ve Hamas arasındaki çatışma altın fiyatlarını arttırdı. Altın son 7 ayın en kazançlı haftasını yaşıyor.  Orta Doğu'daki savaş altın fiyatlarını uçurdu! Altın 7 ayın en büyük haftalık kazancına merdiven dayadı!

Erken emeklilikte son dakika! Yaş şartı 56'ya iniyor! 

Emeklilik sistemi resmen değişiyor. Meclis açılır açılmaz merakla beklenen 2. Torba yasa ile primlerin ve yaş şartının düşürülmesi gündeme getirilecek. İşte erken emeklilik ile ilgili son dakika detayları...

Borsaya katılım son 3,5 yılda 5 katına çıktı!  

Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısı son 7 günde 440 binlik astronomik artışla beraber 6,1 milyona ulaştı. Yüksek enflasyon ve düşük faiz ortamında borsaya ilgide patlama meydana gelirken, son zamanlarda artan halka arzlar da girişlerin artmasına sebep oluyor.

Otomobil fiyatları el yakıyor! Otomotivde üretim maliyeti son 7 yılda yüzde 100’ün üzerinde arttı!

Otomobil fiyatlarındaki artışlara artık yetişmek mümkün değil. Arz-talepteki dengesizlikler, vergiler ve gelişen yeni teknolojiler nedeniyle otomotiv üretim maliyeti son 7 yıl içerisinde yüzde 100’ün üzerinde artış gösterdi.

ABD'de mortgage faizleri son 7 ayın en yüksek seviyesinde!

Açıklanan rakamlara göre, ABD'de 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı, yüzde 6,69'dan yüzde 6,91'e çıktı, böylelikle de ABD'de mortgage faizleri son 7 ayın en yüksek seviyesine ulaşmış oldu.

Emeklilikte eksik prim için ne yapılmalı? Tamamlarken dikkat edilmesi gerekenler neler?

Emeklilikte eksik primi olanlara isteğe bağlı sigortayla prim günlerini tamamlayabilme çözümü sunuldu. Borçlanma ve isteğe bağlı sigorta başvurularında son 7 yıl kuralı ve öncelik sıralaması önemli bir yer tutar.

Emeklilerin gözleri fal taşı gibi açıldı! Maaşı 3500, 4000, 4500 TL olanlar o tarihte tam bu kadar alacak! Son 7 gün!

2023 yılına ilişkin emekli ve memur maaşları çerçevesinde son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Peki maaşlar kaç lira oldu? Emeklilerin gözleri fal taşı gibi açıldı! Maaşı 3500, 4000, 4500 TL olanlar o tarihte tam bu kadar alacak! Son 7 gün!

Altın fiyatları son 7 ayın zirvesine çıktı! İşte yükselişin ardındaki nedenler

Fed'in faiz artırımında yumuşayacağı beklentisi ile son 7 ayın zirvesine çıkan altının yeniden oyuna dönmesi ve bu yılın ortalarına doğru rekor kırması bekleniyor.

Emeklilikte son 7 yıl kuralı! Haberi

Emeklilikte son 7 yıl kuralı!

Çalışma hayatı boyunca farklı sigortalılık statüsünde yer almak oldukça sık karşılaşılan bir durum. Örneğin; sigortalı çalışan bir kişi daha sonra Bağkur’a geçiş yapabiliyor ya da memur olarak Emekli Sandığı’na prim ödeyebiliyor. Öte yandan bir memurun işten ayrılarak sigortalı olarak çalışmaya başladığı durumları da görebiliyoruz.

Kısacası çalışma hayatında farklı statüde prim ödemesi gerçekleyebiliyor. Farklı statülerde çalışan bu kişilerin, emeklilik zamanları geldiğinde hizmetleri birleştiriliyor. Böyle bir durumda ise emekli olacak kişinin hangi sigortalılık statüsünden emekli olacağı en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu durumun tespiti ise emekli olacak kişinin ilk sigorta yaptırdığı tarihe göre değişiyor:

11 Ekim 2008’den önce sigortalı olanların hangi sigortalılık statüsünden emekli olacağına son 7 yıl kuralına bakılarak karar veriliyor.

21 Ekim 2008 ve daha sonra sigortaya kayıt olanlar...