17 / 05 / 2024

Emeklilikte son 7 yıl kuralı!

Emeklilikte son 7 yıl kuralı!

Sosyal güvenlik sistemindeki uygulamalar sebebiyle emekli adaylarının kafası karışabiliyor. Bunlardan birisi de ‘son 7 yıl kuralı’. Emeklilikteki son 7 yıl kuralı emekliliğine birkaç sene kalan herkesin kulak kabartması gereken konu. Çünkü emeklilikteki son 7 yıl kuralı alınacak maaştan tutun da sig



2008’DE KURAL DEĞİŞTİ

1 Ekim 2008 yılı sonrası işe girişlerde ise son 7 yıl kuralı geçerli olmuyor. 1 Ekim 2008 sonrasında işe giren sigortalıların çalışma hayatının tümünde ödenen sigorta primlerine bakılıyor ve en fazla hangi statüye göre prim ödenmiş ise çalışan o statüden emekli  oluyor. Eğer bir eşitlik durumu varsa o zaman da  son olarak tabi olunan statüye göre emeklilik şartları belirleniyor.

Kripto paralarda kan kaybı! Yatırımcılar tedirgin!

Belediye ve banka anlaştı! Çalışana rekor promosyon...

Son dakika! Motorine bir zam daha: Pompa fiyatlarına yansıyacak! (19 AĞUSTOS 2022)


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön