20 / 05 / 2024

Emekliye kademeli zam planı! Masadaki formüller neler?

Emekliye kademeli zam planı! Masadaki formüller neler?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine'yi açıkladı şimdi gözler yapılacak olan düzenlemeye çevrildi. Emekli vatandaşlar için kademeli zam planı öngörülüyor. İşte detaylar...



Aylıklara yapılacak zam oranı, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak olan mayıs ve haziran enflasyon oranlarına göre netleşecek. En düşük emekli aylığına yüzde 36 artışla 7.500 lira seviyesi belirlendikten sonra, bu tutarın üzerindeki aylık alan emeklilere refah payı da eklenecek. Kademeli artışla daha düşük maaş alan emeklilere daha yüksek zam oranı verilecek.

Emekliye kademeli zam planı! Masadaki formüller neler?

Kademeli artışla, örneğin 14 bin lira aylık alan bir emekliye yüzde 45 oranında zam yapılması durumunda, temmuz ayı itibarıyla aylığı 20 bin 300 liraya yükselecek. Aynı şekilde, 16 bin lira aylık alan bir emekliye yüzde 40 zam yapılacak ve aylığı 22 bin 400 liraya çıkacak. 21 bin lira aylık alan bir emekliye ise yüzde 35 zam yapılacak ve aylığı 28 bin 350 lira olacak.

Emekliye kademeli zam planı! Masadaki formüller neler?

Emekli ve memur maaşlarının kademeli olarak artacağı bu zam planıyla birlikte refah payı ve seyyanen artışın da söz konusu olması bekleniyor. Bu gelişmeler emekliler arasında olumlu bir beklenti yaratırken, tam detaylar enflasyon oranlarına göre belirlenecek ve emeklilerin bekleyişi sona erecektir.

Altını olanlar dikkat! Kritik uyarı: Bu kez tarih verdi

İcradan satılık dev TV kulesi; 249 milyon TL bedel biçildi

Kredi ve kredi kartı borcu olanlar hemen bakın! Yasal takip için rakamlar açıklandı


Geri Dön