29 / 04 / 2024

Emtia piyasasında bilinmezlik! Resesyon endişeleri ve jeopolitik riskler arasında kaldı

Emtia piyasasında bilinmezlik! Resesyon endişeleri ve jeopolitik riskler arasında kaldı

Geçtiğimiz hafta buğdayın fiyatı yüzde 4,7, kurşun yüzde 1,8, bakır ise yüzde 1,2 ve tüm bunların yanında mısır yüzde 0,1 artarken, nikel yüzde 8,9, soya fasulyesi yüzde 4,3, çinko ise yüzde 2,2, pirinç yüzde 1,2 ve alüminyum yüzde 0,8, şeklinde azalış gösterdi.



METALLERDE KARIŞIK BİR SEYİR İZLENDİ

Geçtiğimiz hafta metallerde karışık bir hal izlendi.

Bir yandan küresel ekonomideki durgunluk endişeleri fiyatları aşağı şekilli etkilerken, diğer taraftan Londra Metal Borsası'nın Rus metal tedarikinin yasaklanması ile ilgili bir çalışma belgesi yayımlayacağı ile ilgili haberler ile fiyatlarda yukarı seyirli hareketler görüldü.

Tezgah üstü piyasalarda bakır yüzde 1,2 ve kurşun yüzde 1,8, şeklinde artış kaydederken, alüminyum yüzde 0,8, nikel yüzde 8,9 ve çinko yüzde 2,2 şeklinde değer kaybetti.

Endonezya'da nikel üretiminin yükselmesi nikel fiyatlarında değer kaybına neden oldu. Tarım emtialarında ise geçtiğimiz hafta soya fasulyesi ve pamuk negatif yönlü ayrıştı.

Chicago Ticaret Borsası'nda işlem görmüş olan buğday yüzde 4,7 ve mısır yüzde 0,1 şeklinde değer kazanırken, pirinç yüzde 1,2 ve soya fasulyesi yüzde 4,3 şeklinde azalış kaydetti.

Kahve yüzde 0,5, şeker yüzde 0,2 ve kakao ise yüzde 4,8 artarken, pamuk yüzde 8 azaldı.

Emtia piyasasında bilinmezlik! Resesyon endişeleri ve jeopolitik riskler arasında kaldı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön