30 / 04 / 2024

En düşük emekli maaşının kaç lira olacağı hesaplandı! Maaşlar ne zaman hesaplara yatacak?

En düşük emekli maaşının kaç lira olacağı hesaplandı! Maaşlar ne zaman hesaplara yatacak?

Hükümet Kurban Bayramı öncesi emekli maaşlarının iyileştirilmesi ve memur maaşlarının 3600 ek gösterge düzenlemesini içeren torba kanun teklifini gündemine aldı. Teklife göre en düşük emekli maaşına zam yapılacak. İşte detaylar...



En düşük emekli maaşının taban limiti artırılıyor. Şimdiye kadar emeklilerin en düşük maaşı 2 bin 500 liraydı. Söz konusu maaşların alt limiti artacak. Düzenlemenin Kurban Bayramı öncesi yasalaşması bekleniyor. Söz konusu yasa TBMM'den çıktıktan sonra emeklilerin Temmuz maaşları zamlı olarak yatacak. Öte yandan hükümetin zirvesi Beştepe'de önceki gün biraraya gelerek asgari ücrete ek zam, memur zamları düzenlemelerini görüştü. Görüşme sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan memurların zamlı maaşlarının 8 Temmuz'da hesaplarına yatırılacağını açıklamıştı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 3 BİN LİRA 

AK Parti, Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni TBMM'ye sundu.

Teklifin kapsamında 3600 ek gösterge düzenlemelerini de bulunuyor. Teklife göre, en düşük emekli maaşı 2 bin 500 liradan 3 bin liraya çıkarılacak. Öğretmen, polis, sağlık çalışanları ve din görevlilerinin ek göstergeleri 3600'e yükseltilecek.

En düşük emekli maaşının kaç lira olacağı hesaplandı! Maaşlar ne zaman hesaplara yatacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön