12 / 05 / 2024

Enflasyon beklentileri 2022’den bu yana en düşük seviyede!

Enflasyon beklentileri 2022’den bu yana en düşük seviyede!

Avro Bölgesi’nde enflasyon beklentileri düşüyor. Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) Tüketici Beklentileri Anketi'ne göre, tüketicilerin 2024 için Avro Bölgesi enflasyon beklentileri bu yılın mayıs ayında 2022 yılı mart ayından bu yana en düşük düzeye indi.



14 BİN KİŞİYLE GÖRÜŞÜLEREK YAPILIYOR

Avrupa Merkez Bankası’nın Tüketici Beklentileri Anketi, aylık olarak yayınlanıyor. Anket, Avro Bölgesi gayrisafi yurt içi hasılasının (GSYH) yaklaşık yüzde 85’ini temsil eden Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Hollanda ve Belçika’dan yaklaşık 14 bin kişi ile görüşme yapılarak gerçekleştiriliyor.

Enflasyon beklentileri, Avrupa Merkez Bankası’nın para politikasında önemli bir rol oynuyor. Avrupa Merkez Bankası’nın faiz artırımları kapsamında ne kadar ileri ve hangi hızda yol alacağı enflasyonun görünümünü belirleyecek.

Enflasyon beklentileri 2022’den bu yana en düşük seviyede!

Bunun yanı sıra, Avrupa Merkez Bankası’nın ekonomide resesyon beklentisine rağmen 2022 yılı temmuz ayından beri faiz oranlarını toplam 400 baz puan artırarak en hızlı sıkılaştırma adımını atmış olması büyük dikkati çekmişti.

Diğer taraftan, Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerine göre, Avro Bölgesi’nde mayıs ayında yüzde 6,1 seviyesinde gerçekleşen yıllık enflasyon, haziran ayında yüzde 5,5 seviyesinde belirlendi. 

TEB müşterilerine müjde! TEB bayram sevincini resmen yeniden yaşatacak!

ŞOK’tan arka arkaya indirim müjdesi! Omo, Ariel, Tursil ve Alo toz deterjan çeşitlerine tam yüzde 20 indirim geldi!

Temmuz ayı kira artış oranı yüzde kaç oldu? Temmuz ayı kira artış oranı hesaplama!

Geri Dön