04 / 05 / 2024

Enyap Garden Life projesinden Kuveyt ve Suudi yatırımcılar konut aldı!

Enyap Garden Life projesinden Kuveyt ve Suudi yatırımcılar konut aldı!

Enyap, İstanbul ve Bursa'da imzaladığı 2 ayrı konut projesini Kuveyt ve Suudiler'e sattı. Bursa'da 250 daireye Kuveytli aileler yerleşti. Kuveytli aileler arasında 3 daha önceki genel kurmay başkanı da var...



Enyap, İstanbul ve Bursa'da imzaladığı 2 ayrı konut projesini Kuveyt ve Suudiler'e sattı. Bursa'da 250 daireye Kuveytli aileler yerleşti. Kuveytli aileler arasında 3 daha önceki genel kurmay başkanı da var. 


İnşaat sektöründe 1997 yılından bu yana faaliyet gösteren Enyap İnşaat'ın Bursa'daki Garden Life ile Beylikdüzü'ndeki Bule Residance projelerindeki dairelere Kuveytli 350 aile yerleşti. Türkiye'yi güvenli liman gördükleri için daire satın alarak Bursa'ya yerleşen Kuveytli sayısının 250 olduğunu söyleyen Enyap İnşaat Yönetim Heyeti Başkanı Vedat Mavuzer "Bursa'da genelde 2 ay kalıyorlar. Aralarında 3 tane daha önceki genel kurmay başkanı, avukatlar ve 4 tane de Kuveytli cami imamı var. Genelde 2 ay kalıp gidiyorlar" dedi. Bursa'da 1+1 daireleri 55 bin liraya sattıklarını, şu anda ise maliyetin 90 bin liraya çıktığını aktaran Mavuzer "Kuveytliler genelde 2+1 ve 3+1 daire aldı" diye konuştu. Ayrıca 80 tane de Suudi müşterileri olduğunu belirten Mavuzer Kuzey Irak'tan 10, İrlanda'dan 2 ailenin de kendilerinden daire aldığını belirtti. Mavuzer, 17 Aralık ertesi ise 15 dairenin satışının iptal olduğunu açıkladı. Satışların şu anda çok düştüğünü anlatan Mavuzer, 17 Aralık operasyonu nedeniyle yurtdışında Türkiye'nin itibarının azaldığını belirterek "Dünyanın bize bakışı değişti. Paramızı ve itibarımızı kaybediyoruz" dedi. Bursa'da toplam 650, İstanbul Beylikdüzü'nde ise 320 daire inşa ettiklerini anlatan Mavuzer, Beylikdüzü'ndeki haneleri bu ayın nihayetinde teslim edeceklerini anlattı. Mavuzer, Beylikdüzü'nde 12 bin metrekarelik kolej inşaatı yaptıklarını da söyledi. Seçim sonrasına kadar yeni konut projesini askıya alacaklarını da belirten Mavuzer "Bu süreçte Kuveyt'e yöneleceğiz. Kuveyt devletinden 50 villa inşaatı aldık. Bu işi almamızda Kuveytli müşterinin referansı etkili oldu" dedi. 


Yaşar Kızılbağ/ Star Gazetesi 





Geri Dön