17 / 05 / 2024

EPDK düğmeye bastı! O bedel elektrik faturalarından düşülecek!

EPDK düğmeye bastı! O bedel elektrik faturalarından düşülecek!

Azami uzlaştırma fiyat mekanizmasında usulsüzlük yaptığı tespit edilen 40 şirketi tespit eden EPDK, bu şirketlerden alınacak 11 milyarlık bedeli tüketicilere iade etmeye hazırlanıyor.



AUF çerçevesinde, son tüketiciye ulaşması gereken bedeller arasından “bazılarının hatalı bazılarının ise kasıtlı olarak ”EPİAŞ’a gerçeğe aykırı nitelikte beyan edildiği  açığa çıkarıldı. Bazı bildirimlerde de daha sonra değiştirilen anlaşma fiyatları ve miktarları ile AUF kapsamında tüketiciye sağlanacak kazanımın engellendiği de belirlendi.

 “Üretim tüketim dengesizliği, üretim tesisi arızası, şebeke problemleri gibi nedenlerle de oluşabilen” bu fiyat hareketlerinin acil şekilde ilgili şirketler tarafından düzeltilerek gerekli iadelerin yapılacağı bildirildi.

11 MİLYAR LİRA TÜKETİCİYE İADE EDİLECEK

Bu hataları gerçekleştire ya da kasten piyasayı manipüle etmeye çalıştığı EPDK tarafından tespit edilen şirketler, buna göre, gerçek dışı beyanlarla kasalarına koydukları 11 milyar lirayı, tüketicilere iade edecek ve bu bedel doğrudan tüketicilerin faturasını yansıyacak.

 EPDK düğmeye bastı! O bedel elektrik faturalarından düşülecek!

Bu toplam bedelin ortalama 3.2 milyar Liralık kısmı Limak ve IC İçtaş, yaklaşık 2.3 milyar liralık kısmı Bereket Enerji Grubu, ortalama k 1.8 milyar liralık bölüm KOLİN Enerji, 1.2 milyar liralık bölüm ODAŞ olmak üzere toplamda 40 şirket tarafından iade edilecek. Bu şirketlere yönelik EPDK tarafından soruşturma süreci başlarken, önümüzdeki günlerde savunmaları dinlenecek.

Evlenecek gençler havalara uçacak! Tam 33 bin TL alabilirsiniz!

BES’e katılımlar hızla artıyor. Fon büyüklüğü 433 milyara ulaştı

Gıda yardımına başvurular başladı! Nereye başvurulur, nasıl alınır?

Bu yardımı alamayan üzülür! Tam 2 bin 604 TL ödeniyor!

EYT  bilmeceye döndü! Bakandan son dakika açıklaması! “Ay sonunu bulabilir.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön