28 / 04 / 2024

EPDK’den flaş karar! Elektrikte en erken 6 ay sonra indirim olacak!

EPDK’den flaş karar! Elektrikte en erken 6 ay sonra indirim olacak!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik fiyatlarındaki artışa karşı 6 aya kadar önlem alınmasını kararlaştırdı. EPDK’nin yaptığı toplantının ardından arz güvenliğinin sağlanması ve tüketiciye yönelik enerji maliyetlerinin düşürülmesi yönünde karar alındı.



6 AYA KADAR ÖNLEM ALINMASI SAĞLANACAK

Esaslar ve usuller kapsamında arz güvenliği ya da fiyat artışlarının tüketicilere olan etkilerinin uzun ve kısa dönemli değerlendirilmesinin ardından oluşan koşulların değerlendirildiğini ve serbest piyasa yapısı bozulmadan ve piyasanın işleyişine müdahale etmeksizin EPDK’nin 6 aya kadar önlem alacağı açıklandı.

EPDK’den flaş karar! Elektrikte en erken 6 ay sonra indirim olacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile beraber arz güvenliği başta olmak üzere elektrik enerjisi ve kaynaklarının fiyatlarını yurtdışında ve yurtiçinde takip edileceği bilgisini paylaşan EPDK, gerekli görülmesi durumunda kanun ve mevzuat kapsamında bütün önlemlerin alınacağını bildirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön