01 / 05 / 2024

Erden Timur: İnşaat sektörü ekonominin lokomotifidir!

Erden Timur: İnşaat sektörü ekonominin lokomotifidir!

Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, ülke ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olarak gösterdiği inşaat sektörünün son 15 yıldır dünyaya örnek projeler ürettiğini dile getirdi.



Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, 2000'li yıllarla birlikte sektörün Türkiye'yi uluslararası arenada temsil eder hale geldiğini söyledi. "İnşaat sektörü ülkemizde ekonominin lokomotifi konumundaki sektörlerden biridir" diye konuşan Timur, şunları söyledi: "2012 yılı verilerine göre dünyanın en büyük 225 müteahhidi arasında 33 Türk firması yer almaktadır. 2000'li yıllar ise Türk inşaat sektörü için milat oldu. Yeniden gündeme gelen kentsel dönüşüm ile gayrimenkul sektörü ekonominin yine lokomotifi haline geldi. Son 15 yıldır, Türkiye'de geliştirilen konut projeleri dünyaya örnek teşkil eder niteliktedir. Bu sayede ekonomimiz de küresel ekonomik krizlere rağmen gelişen ekonomiler arasında yer aldı. Bugün uluslararası kalitede inşaat tekniğimiz ve üretimimizle ilerliyoruz" dedi.


Tüm bu gelişmelere rağmen sektörün pek çok alanda 'alacağı yol' olduğunu belirten Timur, "Bugün Türkiye'nin yapı stoğu 20 milyona ulaşmış bulunuyor. Asgari 7 milyonu yenilenmek zorunda ve bu da bugünden yarına tamamlanabilecek bir konu değil. Bu yılda sektörümüzün geçen yılki satış rakamlarını koruyacağını öngörüyoruz" diye konuştu.


Milliyet 65. Yıl Eki


Geri Dön