12 / 05 / 2024

Erguvan Evleri Projesi'nin hak sahipleri tapularına kavuştu!

Erguvan Evleri Projesi'nin hak sahipleri tapularına kavuştu!

İstanbul Üsküdar'da depreme dayanıksız evler yıkıldı. Yeni inşa edilen evler hak sahiplerine teslim edildi. 



Erguvan Evleri Projesi nin hak sahipleri tapularına kavuştu!

Türkmen İstanbul'un taşının toprağının altın olduğunu belirterek Gerçekten de İstanbul’un taşı toprağı altın ama Üsküdar’ın ki yakut. İstanbul’un 39 ilçesi içerisinde kiminle görüşsem bana hep derler ‘başkanım ne güzel bir şehriniz var, ne güzel bir beldeniz var’ diyorlar." açıklamasında bulundu.

Türkmen, Erguvan Evleri'nin bölgedeki en güzel kentsel dönüşüm çalışmalarından biri olduğunu ifade ederek alandaki hukuki sıkıntıların belediye ve hak sahipleri arasında kurulan işbirliğiyle çözüme ulaştığını söyledi.

Geçen toplantıda proje detaylarını açıklayan Türkmen "Bu projenin maliyeti 200 milyon liranın üzerinde. bugün bu işi yapmaya kalksak 400 milyon lira bu işin maliyeti var. Burada 336 daire yaklaşık 70 bin metrekarelik inşaat yaptık. 450 araçlık otoparkımız var. Kapalı spor salonu fitness, plates yüzme havuzu çocuk oyun alanları var"diye ifade etmişti.

Türkmen Kirazlıtepe'de toplamda 1900 konutun 147 işyerinin de dönüşüm ve inşaat çalışmalarının devam ettiğinide ifade etmişti. Türkmen "Görüyorsunuz imarla ilgili bir sorunumuz yok. Sorunumuz tapularımız hisseli. Arsalarımız ne yazık ki hisseli parseller. Biz bugün burada bu projeyi tamamlamış isek en büyük avantajımız tapuların belediyenin üzerine olmasıydı. Yani mülkiyet sorunumuzun olmamasıydı. Şimdi önümüzdeki aylarda sultan murat da başlıyoruz. Sultanmurat’ta da 800 konutluk bir kentsel dönüşüm projemizi hayata geçiriyoruz. Ve inşallah 2023'ün sonunda orada da aynen böyle bir teslim töreni yapacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun" diye açıklama yapmıştı.

Elektrikli otomobiller nasıl şarj edilir? Elektrikli araçların şarj maliyeti ne kadar? Tek tek hesaplandı! 

İslam Memiş ''Bu fiyattan altın almam'' dedi o rakamı açıkladı! Bu haberi okumadan kuyumcunun paspasına bile basmayın


Geri Dön