28 / 04 / 2024

Erick Thorir: 2016 yılında yeni stat inşasına başlamak istiyoruz!

Erick Thorir: 2016 yılında yeni stat inşasına başlamak istiyoruz!

İtalya Birinci Futbol Ligi takımlarından FC Inter'de, kısa bir süre önce kulübün çoğunluk hissesini alarak başkanlık koltuğunu alan Endonezyalı işadamı Erick Thorir'in, 2016 yılında yeni bir stat kazandırmak istediği söyledi...



Milano'nun başkentliğini yaptığı Lombardiya Bölge Valisi Roberto Maroni'yi, kulübün onursal başkanı Massimo Moratti ile birlikte ziyaret eden mavi-siyahlı kulübün yeni başkanı Thorir, burada 2016 yılında yeni stat projesini hayata geçirmek istediğini anlattı. 


Thorir'in, Maroni'ye, "2016 yılında yeni stadın inşasına başlamak istiyorum" dediği ve yeni stat için uygun yerin kentte 2015 yılında yapılacak EXPO'nun fuar alanını işaret ettiği, Maroni'nin de yeni bir alan önermenin yanı sıra EXPO sonrası için "olabilir" dediği kaydedildi. 


Bu arada, FC Inter'in stat yapmak için gözüne kestirdiği EXPO alanında AC Milan'ın da gözü olduğu ortaya çıktı. AC Milan Kulübü'nün dün akşam verdiği baloya katılan Bölge Valisi Maroni'ye, kırmızı-siyahlı takımın asbaşkan Adriano Galliani'nin, "EXPO alanına ilişkin bizim çıkarlarımız var" dediği İtalyan spor basınına yansırken, iki kulüp arasındaki ezeli rekabetin saha dışına da taştığı yorumu yapıldı. 


AA


Geri Dön