05 / 05 / 2024

Erken emeklilik için kritik tarih! Dilekçe verin, hemen emekli olun!

Erken emeklilik için kritik tarih! Dilekçe verin, hemen emekli olun!

Emeklilik sistemi, çalışan ve işveren tarafından SGK'ya ödenen primlerin emeklilik döneminde maaş olarak ödenmesi şeklinde işlemektedir. Emeklilikle ilgili her düzenleme ile hizmet süresi, prim günleri ve yaş koşulları değişiyor...



8 Eylül 1999 ve öncesinde sigortalı girişi olan vatandaşlar erken emeklilik hakkına sahiptir. Ancak bu haktan yararlanabilmek için belirli şartların sağlanması gerekir. İşte o koşullar...

  • Erken emeklilik fırsatından yararlanmak isteyen vatandaşların gerekli hizmet süre zarfında 4A (SSK), 4B (BAĞ-KUR) ve 4C (Emekli Sandığı) sigorta kollarından birine dahil olarak çalışması gerekiyor.
  • Erken emeklilik hakkını elde etmek için, sigorta başlangıçlarının mutlaka 8 Eylül 1999 ve öncesinde yapılmış olması gerekiyor.
  • Kişilerin toplamda 15 yıllık hizmet süresini tamamlamış olmaları gerekiyor.
  • Hizmet süresini tamamlayan kişilerin, erken emekli olabilmek için en az 3600 gün yani 10 yıl boyunca prim ödenmiş olması gerekiyor.
  • 15 yıllık sigortalılık süresi ve 3600 prim günü şartlarının, 9 Eylül 1999-30 Nisan 2008 tarihleri arasında tamamlanmış olması gerekiyor. Aksi taktirde kişi bu gruba dahil olamıyor.
  • İşveren ya da sigortalı tarafından SGK’ya ödenen primlerin eksiksiz yatırılmış olması, borç bulunmaması şart koşuluyor.

Peki 8 Eylül 1999 ve öncesinde SGK’lı olanların avantajları neler?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön