27 / 04 / 2024

Esenler'e Spor Külliyesi ve Spor Vadisi müjdesi!

Esenler'e Spor Külliyesi ve Spor Vadisi müjdesi!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, ilçede toplam 284 bin metrekare alanda Spor Külliyesi ve Spor Vadisi projesi hayata geçireceklerini söyledi.



Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilen basın toplantısında Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, ilçedeki Spor Külliyesi ve Spor Vadisi ile "Genç Yetenek Esenler" projeleri hakkında açıklamalar yaptı.

SPORDA ÜÇ PRENSİBİMİZ VAR

Esenler'in İstanbul'da en genç nüfusa sahip ilçe olduğunu söyleyen Göksu, "Bu genç nüfusa yönelik yapılacak en önemli çalışmalardan birinin spor olduğunu biliyoruz. Spor ve sporcuya ilişkin yapacağımız yatırımlar çok önemli. Esenler'i tam bir spor şehri yapacak altyapı çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Üç temel perspektifimiz var: sporun toplumsallaşması, ödüllendirme ve altyapı" dedi.

HER YERDE SPOR, HERKESE SPOR

Sporda altyapının önemiyle ilgili de konuşan Başkan Göksu, "Sporun toplumsallaşabilmesi için halkın spor yapabileceği alanların oluşturulması gerekiyor. Tesislerimiz, 2021 yılında bitmiş olacaktır. Mahallelere de butik havuzlar yapıyoruz. 2019 sonunda 8 havuzumuz bitmiş oluyor. Bu butik havuzlar özellikle bayanlarımızın günü birlik spor yapabileceği yerler" dedi.

 

SPORUN NABZI ESENLER'DE ATACAK


Toplam 284 bin metrekare alanda hayata geçirilecek olan Spor Külliyesi ve Spor Vadisi, çocuk parkları ve sosyal tesisleri içinde barındıracak. Spor Külliyesi ve Spor Vadisi içinde; 16 adet futbol sahası, bir stadyum, Esenler Spor Merkezi, spor ve fitness salonu, kamp eğitim merkezi, spor lisesi, otel, yurt, sporcu sağlık merkezi, spor müzesi bulunacak.

 


Geri Dön