29 / 04 / 2024

Eski Erzurum evleri restore edilip turizme açıldı!

 Eski Erzurum evleri restore edilip turizme açıldı!

Siyami ve Ufuk Demir kardeşler 11 Tarihi Erzurum evlerini restore ederek turizme açtılar ve bu tarihi evler turistlerden büyük ilgi gördü




Erzurum’a giden herkes kesinlikle Eski Erzurum Evleri'ne uğruyordur. Siyami ve Ufuk Demir kardeşler, Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan 11 tarihi evi 1996 yılında aslına uygun restore ettirerek bugün 1700 metrekarelik restoranla kent turizmine katkı sağlıyor. 


Otantik havasıyla büyüleyen ‘Eski Erzurum Evleri’nde tarihi eserlerin de bulunduğu yaklaşık 30 bin obje yer alıyor. Eski radyodan delikli paraya, lüks lambasından savaş aletlerine kadar binlerce eşyanın süslediği tarihi mekânda su böreği, lor dolması, kadayıf dolması gibi Erzurum yemekleri servis ediliyor.


Oturulamaz haldeki 11 evi bir milyon lira harcayarak restorasyonunu yaptırdığını anlatan Siyami Demir, evlerden bazılarının Kurtuluş Savaşı döneminde cephanelik olarak kullanıldığını söyledi. Günde bin kişinin ziyaret ettiği tarihi mekanın turistlerin ilgisini çektiğini kaydeden Demir kardeşler şu açıklamalarda bulundular:


Erzurum’un tarihi dokusunu bu evlerde yaşatıyoruz. Bu evlerde 200 yıllık his var. Gezenler kendilerinden bir parça buluyorlar. Bu evlere bağlı olarak 30 odalı butik otel projelerimizde var.


Star


Geri Dön