16 / 05 / 2024

Etiket fırsatçıları yine ortaya çıktı! Bakın marketlerde hangi gıdaların fiyatı fırladı! Bu oyuna gelmeyin

Etiket fırsatçıları yine ortaya çıktı! Bakın marketlerde hangi gıdaların fiyatı fırladı! Bu oyuna gelmeyin

Geçtiğimiz hafta asgari ücrete gelen zam ile birlikte, bazı fırsatçılar gıdaların etiket fiyatlarıyla oynayıp vatandaşa sundular. İşte detaylar…



ASGARİ ÜCRET RAFLARA YANSIDI

Fırsatçılığın en bariz şekilde görüldüğü alanlardan bir diğeri de perakende oldu. Asgari ücret zammının açıklanmasıyla beraber yine fırsatçılıklarını ön plana çıkardılar. Raflardaki ürünlerin fiyatları, zam açıklamasının ardından hızlıca değiştirildi. Zamdan hemen önce ortalama 10 TL’ye satılan 1 litrelik süt 15 TL’ye, litrelik ayçiçeği yağı 34 TL’ye 40 TL’ye, 1,5 litrelik su 2,5 TL’ye 3 TL’ye, zeytinin kilo fiyatı 60 TL’ye 75 TL’ye, 15’li yumurta 20 TL’ye 25 TL’ye yükseldi.

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, “Her zaman olduğu gibi temizlikten gıdaya kadar birçok üründe fiyatlar yükseldi. Bazları bu bulanık havada vurgun yapıyor” ifadelerini kullandı. Ağaoğlu, “Dünyanın iki büyük tahıl ülkesinin savaşı başladı yakın zamanda. Fiyatlar savaş başladığında da aynı şekilde çok yükselmişti. Aynı fırsatçılığı, o zaman da uyguladılar” şeklinde konuştu.

Fırsatçılığa karşı uygulanan cezaların değiştirilmesi gerektiğini ifade eden Ağaoğlu, “Fırsatçılığın cezasının bir ila üç yıla çıkarılması konusu Meclis’te konuşuluyor. Bu cezalara paraya çevrilemez ya da ertelenemez ibaresi konulmalı. Bu şekilde kimse, stokçuluk uygulayamaz. Devlet denetiminin sıkılaştırılması gerek. Aynı şekilde ürünlerin üzerinde alış ve satış fiyatları da yazmalı” dedi.

 Etiket fırsatçıları yine ortaya çıktı! Bakın marketlerde hangi gıdaların fiyatı fırladı! Bu oyuna gelmeyin

EDİTÖR NOTU: Bu haber 21 Temmuz 2022 tarihinde saat 15.00’te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 17,59 Türk Lirası, euro 17,98 Türk Lirası, altının gramı ise 957 Türk Lirası değerinde.

İdari para cezası olanlara müjde! %25 daha az ödeyebilirsiniz! Elinizi çabuk tutun

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer doların 35 TL olacağı tarihi açıkladı! Dolarda üç haneleri göreceğiz

İŞKUR’dan müjde! KPSS şartı olmadan 8.850 TL ile personel alınacak! Elinizi çabuk tutun

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön