29 / 04 / 2024

Euro Bölgesi'ndeki kredi talebinde sert düşüş!

Euro Bölgesi'ndeki kredi talebinde sert düşüş!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Banka Kredi Anketi'ne göre, Avro Bölgesi'nde hem firmalar hem de hanehalkının kredi talebi keskin bir biçimde azalış gösterirken, bankaların takipteki kredilere yönelik endişesi de artıyor.



Avrupa Merkez Bankası (ECB), bu yılın Temmuz ayına ilişkin Banka Kredi Anketi sonuçlarını resmen açıkladı.

Açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'ndeki bankaların şirketlere yönelik kredi onaylama süreçlerindeki şartlar bu senenin 2. çeyreğinde sıkılaştırıldı.

Aktarılan detaylara göre, ekonomik görünüm, yüksek risk algısının ana sebebi olurken, bankaların kredi süreçlerindeki şartların bu senenin 3. çeyreğinde de sıkılaştırılması bekleniyor.

Euro Bölgesi ndeki kredi talebinde sert düşüş!

Paylaşılan detaylara göre, bölgedeki firmaların kredi talebinde keskin bir düşüş görülürken, artan faiz oranları, azalan kredi talebinin ana etkeni şeklinde ön plana çıktı.

Artan faiz oranlarının dışında düşük tüketici güveni sebebi ile tüketici kredisi ve hanehalkına verilen diğer kredilere olan talepte de net düşüşler görülürken, söz konusu bu düşüşün başta konut kredisi olmak üzere sürmesi de bekleniyor.

Yine paylaşılan detaylar göre Avro Bölgesi bankalarının, takipteki kredilere yönelik endişesi de artış gösterirken, bankaların kredilere yönelik risk algısı yükseldi ve risk toleransları da azaldı.


Geri Dön