16 / 05 / 2024

Euro Bölgesi'ndeki kredi talebinde sert düşüş!

Euro Bölgesi'ndeki kredi talebinde sert düşüş!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Banka Kredi Anketi'ne göre, Avro Bölgesi'nde hem firmalar hem de hanehalkının kredi talebi keskin bir biçimde azalış gösterirken, bankaların takipteki kredilere yönelik endişesi de artıyor.



Avro Bölgesi'nde konut fiyatları yüzde 0,9 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği ülkelerinde 2023 yılı ilk çeyrek konut fiyatlarına ilişkin verileri geçtiğimiz günlerde yayımladı.

Euro Bölgesi ndeki kredi talebinde sert düşüş!

Açıklanan bu resmi verilere göre, Avrupa Birliği'nde konut fiyatları 2023 yılının ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,7 gerileme gösterdi. Ayrıca yine açıklanan rakamlara göre Avrupa Birliği'nde konut fiyatları 2022 yılının aynı dönemine göre de yüzde 0,8 artış gösterdi.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, aynı dönemde konut fiyatları Avro Bölgesi'nde bir önceki çeyreğe göre, yüzde 0,9 gerileme gösterirken, yıllık bazda yüzde 0,4 artış gösterdi.

Ayrıca açıklanan rakamlara göre, Avrupa Birliği üyesi ülkeler arasında, bu senenin ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre konut fiyatları Lüksemburg'da yüzde 4,1, Almanya'da yüzde 3,1, Finlandiya'da yüzde 1,8, Avusturya'da yüzde 1,4, Çekya'da yüzde 1,1, Hollanda ve Fransa'da yüzde 1, İsveç ve İrlanda'da yüzde 0,8, Romanya'da yüzde 0,4 ve Polonya'da yüzde 0,1 azaldı.

 


Geri Dön