18 / 05 / 2024

Ev alacaklar dikkat! Tarihi fırsat geldi, fiyatlar düşecek

Ev alacaklar dikkat! Tarihi fırsat geldi, fiyatlar düşecek

Türkiye'nin her bölgesinde yüksek konut ve kira fiyatları resmen fırladı. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir'de konut fiyatları astronomik seviyelere çıktı. Konut almak isteyenlere umutlu bir haber geldi. İşte tüm detaylar...



'TOKİ KURUMU ZENGİNLERE İŞ YAPAR HALE GELDİ'

Yeniçağ gazetesi yazarı Evren Devrim Zelyut, "Konut fiyatlarında büyük değişim kapıda!" başlıklı yazısında, konut fiyatlarındaki artışın nedenlerini ele alırken, orta ve alt gelir grubu insanların da ev sahibi olabilmesi için yapılması gerekenlere değindi. İşte öne çıkan maddeler:

TOKİ kurumu zenginlere iş yapar hale getirildi. Ana misyonu olan orta ve alt gelir grubuna yönelik projelerden uzaklaşıldı.

Yüksek enflasyon, insanların ev ve arsa satın alarak parasını enflasyondan koruma yoluna gitmelerine neden oldu. Ancak bu durum, paraların üretime değil ölü yatırımlara aktırılmasına yol açtı.

AK Parti yönetimi, rant getirecek projelere odaklandı. Deprem riski taşıyan yerlerde dönüşüm yerine, 'Kanal İstanbul' gibi projelere kaynak ayrıldı.

Ortaya çıkan deprem felaketleri, hatalı politikaların sonucuydu.

Seçimler sonrasında, Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi halinde, yabancı sermaye ülkemize geri dönecek ve ekonomide akılcı politikalarla piyasaların gerçeklerine uygun bir yönetim başlayacak.

Gıda ve konut fiyatlarındaki artışta rol oynayan göçmenler, insan onuruna yakışır şekilde dışarıya çıkarılacak ve talep azalacak.

Deprem riskine karşı 'Hayat İstanbul' projesi başlatılacak ve konut üretimi artacak. TOKİ, orta ve alt gelir grubuna yönelik projelerde öncü kurum haline gelecek.


Geri Dön