30 / 04 / 2024

Ev alacaklar dikkat: TOKİ, 1200 lira taksitle sıfır konut satılıyor

Ev alacaklar dikkat: TOKİ, 1200 lira taksitle sıfır konut satılıyor

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Bursa, Bitlis, Kırıkkale, İzmir, Konya, Tokat ve Kilis'te daire satışı yapmaya devam ederken, 28 ilde ise 372 ticari ve konut arsalarını uygun fiyatlardan açık artırmayla satışa çıkarıyor. Söz konusu açık artırma; 5, 6 ve 7 Nisan’da yapılacak.



16-Kura sonucunda; konut satın alma hakkı elde edemeyenlerin başvuru bedelleri 14 Nisan 2022, konut satın alma hakkı kazandığı halde sözleşme imzalamayan asil hak sahiplerinin başvuru bedelleri 27 Nisan 2022, yedek hak sahiplerinin başvuru bedelleri ise 28 Nisan 2022 tarihlerinden itibaren başvuru sahiplerine iade edilecektir. 

17-Konut tesliminden sonra ALICI, Yönetim Planı ve KMK'nda öngörülen ortak giderlerden bağımsız bölüme (GAYRIMENKUL) isabet eden miktarları, toplu yapı alanındaki ortak tesislere ilişkin giderleri ve blok aidatlarını anahtar tesliminin gerçekleştiği veya teslim ihbarında belirtilen sürenin içinde bulunduğu aydan geçerli olmak üzere her ay yapı/site yönetimine ödeyecektir. Alıcı bağımsız bölümü teslim almamış olsa dahi aidat ve ortak alan giderlerini ödemekle yükümlüdür.

18-Anahtar teslimi öncesinde KDV Kanunu uyarınca, KDV bedeli (%1) ayrıca alıcılar tarafından ödenecektir. 

19-Konut alıcıları sözleşmeden doğan haklarını üçüncü şahsa anahtar teslim tarihinden itibaren 1 (bir) yıl sonra devir edebileceklerdir.

20-Projede konut büyüklükleri ve mahal listelerinde bir çelişki olduğu takdirde uygulama projesi ve sözleşmedeki bilgiler esas kabul edilecektir.

Ev alacaklar dikkat: TOKİ, 1200 lira taksitle sıfır konut satılıyor

TOKİ, gerek olması durumunda satışa çıkarılan konutlardan bir kısmını ya da hepsini satıştan çekmeye yetkilidir. Gayrimenkul Satış işlemleri Özel Hukuk Hükümlerine tabidir. İnternet sitesinde yer alan planlar tanıtım içindir. Konutların brüt ve net metrekare büyüklükleri satış listelerinde yer almıştır. Brüt ve net metrekare hesabı yürürlükteki son imar Yönetmeliğindeki kriterlere göre hesaplanmaktadır. Net metrekare hesabı sıva imalatının yerinde uygulama kalınlığına göre farklılık gösterebilir.

TOKİ İstanbul projesi için düğmeye bastı! Resmen açıklandı!

TOKİ Kemalpaşa kura çekilişi ne zaman?

İzmir Kemalpaşa TOKİ son başvuru tarihi 2022!


Geri Dön