30 / 04 / 2024

Ev alacaklar dikkat: TOKİ, 1200 lira taksitle sıfır konut satılıyor

Ev alacaklar dikkat: TOKİ, 1200 lira taksitle sıfır konut satılıyor

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Bursa, Bitlis, Kırıkkale, İzmir, Konya, Tokat ve Kilis'te daire satışı yapmaya devam ederken, 28 ilde ise 372 ticari ve konut arsalarını uygun fiyatlardan açık artırmayla satışa çıkarıyor. Söz konusu açık artırma; 5, 6 ve 7 Nisan’da yapılacak.



7-Kura çekilişinde asil hak sahiplerinden sonra konut sayılarının yüzde 50'si kadar yedek alıcı belirlenecek, sözleşme imzalamayan asil hak sahiplerinden kalan konutlar için, TOKİ tarafından ilan edilecek sözleşme imzalama programı kapsamında, yedek hak sahiplerine Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalatılacaktır. 

8-Kura sonucu konut satın alma hakkı elde eden konutu belirlenen ya da konut sayısından az başvuru olması sebebiyle başvuru sırasına göre 18 Nisan 2022 - 21 Nisan 2022 tarihlerinde konut seçimi yapan hak sahipleri; peşinat bedelinden başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutarı sözleşme imzalama tarihleri arasında sözleşme imzalama işlemlerinin gerçekleştirileceği banka şubesine yatırarak Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalayacaklardır. 

9-Borç bakiyesi, seçilen peşinat miktarına göre; 6 ay boyunca aylık taksitler şeklinde ödenecektir. Borç bakiyesi ve aylık taksitler, her senenin Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere senede 2 defa, önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı uygulanarak artırılacaktır. 

10-Peşinat bedeli üzerinden %0,5 (binde beş) oranında banka komisyonu ve banka komisyonu üzerinden %5 (yüzde beş)oranında BSMV satış sırasında bankaca tahsil edilecektir. 

Ev alacaklar dikkat: TOKİ, 1200 lira taksitle sıfır konut satılıyor

11-İlk dönemsel artış tarihi; Konut teslim tarihine göre İDARE'ce belirlenecektir.

12-İlk taksit ödeme tarihi; Konut teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır.

13-Konut alıcısı, sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren on dört gün içinde, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Konut alıcısı, Gayrimenkul' ün fiili tesliminden evvel teslim süresi içerisinde herhangi bir gerekçe göstermeden sözleşmeden dönme hakkına sahiptir. 

14-Kura sonucu konut satın alma hakkı kazananlar, sözleşme imzalama aşamasında kendi aralarında becayiş (konut değişikliği) yapabileceklerdir. 

15-Konutların teslim süresi, sözleşme tarihinden itibaren 36 aydır. Konutların anahtar teslimi, idarece belirlenecek ve ilan edilecek program dahilinde gerçekleştirilecektir. 


Geri Dön