28 / 04 / 2024

Ev alana devlet destek verecek!

Ev alana devlet destek verecek!

Dar gelirli vatandaşların ev sahibi olması için vergi ve kredilerle devletin destekleyici rolü güçlendiriliyor.



Hükümet, dar gelirlileri konut sahibi yapmak için adeta seferberlik başlattı. Sabah gazetesinden Hazal Ateş'in haberine göre, dezavantajlı grupların ev sahibi olması için vergi ve kredilerle devletin destekleyici rolü de güçlendiriliyor.

Ev alana devlet destek verecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ'nin hedef kitlesinin alt ve orta gelir grubu aileler olduğunu söyleyerek, "Vatandaşlarımıza uygun ödeme koşulları ile kira öder gibi ev sahibi olma imkânı sunuyoruz. Alıcıların çoğu borçlarını aylık taksitler halinde ödemeyi tercih ediyor. İndirim kampanyaları ile tüm borcunu ya da borcunun bir bölümünü kapatmak isteyen vatandaşlarımıza alternatif imkânlar sunuyoruz" şeklinde konuştu.

10 BİN AİLE YARARLANDI


Bakan Kurum, beş yılda 300 bine yakın konut üretecek TOKİ'nin alt gelir gruplarına yönelik konut çalışmaları ve indirim kampanyasına ilişkin soru önergesini cevapladı. Kurum, martta başlatılan tapusunu hemen almak isteyenlere yönelik yüzde 22 indirim kampanyasından yaklaşık 10 bin konut ve işyeri alıcısının yararlandığını söyledi.

BORÇLAR KAPANDI


Konut alıcılarının büyük bölümünün borçlarını aylık taksitler halinde ödemeyi tercih ettiğini söyleyen Kurum, "Bu yıl itibarıyla gerçekleştirilen indirim kampanyasında 510 bin lira borç bakiyesi kapatıldı" diye konuştu.

Konut fiyatları şehirlere göre değişirken, ihtiyacı olan vatandaşlar bu konutları kira öder gibi yaklaşık 400 lira taksitlerle satın alabiliyor. Borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlar da borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak kaydıyla peşin ödemelerde yüzde 22 indirimden faydalanıyor. Proje için o şehrin sınırları içinde en az bir yıl oturuyor olmak, 2 oda 1 salon konutlar için 25, 3 oda 1 salon konutlar için de 18 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor. 2+1 konutlar için 500 lira, 3+1 konutlar için de 1.000 lira başvuru ücreti verilmesi talep ediliyor.

 

Ev alana 25 bin liralık devlet desteği!


Geri Dön