01 / 05 / 2024

Ev arayanlara kötü haber! Konut kiraları asgari ücretle yarışıyor!

Ev arayanlara kötü haber! Konut kiraları asgari ücretle yarışıyor!

Egenin incisi İzmir'de emlak fiyatlarıyla dünyanın en pahalı kentlerinden oldu. Bayraklı, Konak, Karşıyaka ve Balçova'da konut kiraları 3500 TL'ye kadar yükseldi.



KİRALAR YÜKSELİYOR


Cumhuriyet'ten Erman Şentürk'ün haberine göre, Konak, Balçova, Karşıyaka,  Bayraklı gibi merkezdeki ilçelerde doğalgazlı, 3 oda 1 salon  büyüklüğünde apartman dairelerinde kiralar 2 bin TL seviyesinden 3 bin 500 TL'ye çıktı. Yine resmi olarak açıklanan resmi rakamlara göre, ortalama kiralık ev fiyatlarının daha uygun olduğu ve genellikle üniversite öğrencileri tarafından tercih edilen Bornova'da Atatürk Mahallesi, Doğanlar, Kızılay Mahallesi gibi yerlerde 1 oda 1 salon ve 2 oda 1 salon dairelerde bu rakamlar 1800-1900 TL'den başlangıç gösteriyor. Merkez ilçelerde daha çok Eşrefpaşa, Kadifekale, Soğukkuyu gibi semtlerde 1600-1700 TL'ye konut kiralanabiliyor. Kent merkezine, hastane, okul  ve işyerlerine daha uzak, ulaşım imkânları diğer semtlere göre daha sınırlı olan bu bölgelerde kiralanan konutlarda en az 20 senelik ve 50-60 metrekare büyüklüğündeyken çoğunluğunda da doğalgaz bulunmuyor.

Ev arayanlara kötü haber! Konut kiraları asgari ücretle yarışıyor!

İzmir'de lüks konutlar ve rezidanslarda da kira tutarları 20-30 bin TL'lere kadar yükseliyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi süresince büyük rağbet gören ve emlak fiyatlarının yaşanan yoğunluk sonrasında katlanarak arttığı yazlık ilçelerde fiyatlar oldukça yüksek. 

Egenin incisi İzmir’in gözde turizm beldeleri arasında yer alan ve İstanbul’dan gelen ziyaretçileri ağırlayan Çeşme’de en düşük yazlık kiraları 25-30 bin TL'den başlangıç gösterirken, yine en düşük satılık yazlık fiyatlarının da 2 milyon TL seviyelerine yükseldiği gözleniyor. Urla'da ise son dönemde yaşanan kriz nedeniyle ortalama iki kat yükselen konut fiyatları 1 milyon 600 bin TL'ye kadar yükseldi.

Peki sektör temsilcileri konuyla ilgili neler dedi? İşte o açıklamalar...


Geri Dön