21 / 05 / 2024

Ev fiyatları ve kira fiyatları ile ilgili müjde! İşte detaylar!

Ev fiyatları ve kira fiyatları ile ilgili müjde! İşte detaylar!

Ev fiyatları ve kira fiyatları ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. İşte merak edilen ev ve kira fiyatlarına dair detaylar!



EV FİYATLARI VE KİRA FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Enflasyondaki artışlar yüzünden ev fiyatları ve kira fiyatlarında fahiş oranda artışlar yaşanmaya başladı. Sektör temsilcilerinden de bu konuda art arda uyarılar geldi. Ev sahiplerinin pişman olduğunu söyleyen İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, tarih vererek ev fiyatlarının “en az yüzde 20 ile 25 düşüş bekliyorum" şeklinde açıklamada bulundu. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, "2023 yılında 10-11 bin lira olan kiralar 4 bin lira düşecek" dedi.

Haber Global'e açıklamada bulunan İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa'nın ev ve kira fiyatlarına dair şunları söyledi;

"Bu iddia tahmine dayanmaktadır, daha önceki deneyim tecrübe ve bilgiye dayanıyor. Daha önce de düşecek dedim, gerekçesini de ortaya koymuştuk. Tam olarak söylemek istediğim şu, eskiden 2-3 bin TL olan bir ev 10 bin TL'ye kadar yükseldi, bu düşmeyecek ama 2-3 binden 10 bine çıkan evler, 7-8 bine düşecek dedim, bu iddiamın arkasındayım. Mal sahipleri pişman, 9-10 bine kiraya veren pişman, çünkü kirasını alamamaktadır. Kavga, dövüş, ev yakmaya çalışan kiracı, kiracısını bıçaklamaya çalışan mal sahibi, bunların hepsi yaşanan olaylar. En önemlisi de bunun talep sahibi, mal sahipleridir. Mal sahipleri şu anda pişman oldu. Bunlar ödenecek meblağ değildi, söyledik bunları. Fırsatçı bir yaklaşımla, ben niye bu fiyata çıkmayayım yaklaşımıyla insanlar çılgın bir şekilde fiyat yükseldi. Mahkemeler şu anda da tahliye davalarında artış yaşanıyor.

Eskiden hiçbir emlakçının camında afiş yokken şu anda kiralık çıkmaya başladı, bu bir alamet. Bu fiyattan tutan olsa bile mal sahibinin başına bela alacağını söylemiştik.  Şimdi de bunu yaşıyoruz. Eylül, ekim, kasımda bir miktar daha yükselecek ama 2023'te kesinlikle, en az yüzde 20-25 düşüş bekliyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal konut projesinin detaylarını açıkladı! İşte detaylar!

Denizbank mobil uygulaması neden çalışmıyor? 1 Ağustos 2022 Denizbank mobilbank çöktü mü?

Para basım maliyetleri arttı mı? Madeni ve kağıt paranın maliyeti ne kadar? İşte detaylar!


Geri Dön