02 / 05 / 2024

Ev kadınlarına destek ödemesi veriliyor! PTT’den 1.400 lira alabilirsiniz!

Ev kadınlarına destek ödemesi veriliyor! PTT’den 1.400 lira alabilirsiniz!

Ev hanımları için devlet desteği ödemeleri 1.400 Türk Lirası’na kadar çıktı. Devlet dar gelirli kişiler için destek ödemelerine devam ederken ev hanımlarına da yardım ödeneklerinde bulunuyor. İşte detaylar...



KADINLARA 1.400 TL ÖDEME

Konu ile ilgili şekilde ölüm, dul, engelli, doğum, kömür, giyecek, bakım, gıda, elektrik, doğalgaz, sosyal ve aynı şekilde maddi açıdan eksiklik hissedilen pek çok durum için yarımlar devam ederken son dönemde ev hanımları için gerçekleşen maddi yardımlara ilgi oldukça yoğun.

Eşi vefat eden ve doğum yapan ev kadınları için gerçekleştirilen yardımlar ile ilgili detaylar da belli oldu. kamupersoneli'nin yapmış olduğu habere göre; son resmi nikâhlı eşi ölen ev hanımları için bakanlık tarafından iki ayda bir olmak üzere 1.000 lira maaş bağlanmakta. Doğum yapmış ve bunun haricinde çocuğu 0-2 yaş grubunda olan ev kadınlarına ise 400 lira yardım yapılmakta.

Ev kadınlarının bu yardımdan faydalanmak için yapması gerekenler ise; en yakın Sosyal Yardım Vakfına başvurması. Hak kazanan kişilere ise ücretler kimlik numaraları aracılığı ile PTT şubelerine yatırılmaktadır.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Resmi nikahlı eşi vefat eden kadınların muhtaçlık maaşı alabilmesi için emekli maaşı almaması ve bununla birlikte eşin vefatından önce boşanmamış olması gerekiyor. Desteği alabilmek için de hanede yaşayan diğer kişilerden herhangi birisinin sosyal güvencesi olmamalı ve hane içindeki kişi başına aylık gelir 1.833 TL’yi aşmamalı. Bunun haricinde kadınlara verilen diğer bir aylık türü de 'muhtaçlık aylığı' oluyor. 170 binden fazla kadın ise bu yardımı alıyor.

Ev kadınlarına destek ödemesi veriliyor! PTT’den 1.400 lira alabilirsiniz!

2023 memur ve memur emeklisi maaş zammı ne kadar olacak? İşte oranlarıyla yeni maaşlar…

Hesabınıza tam 1.250 TL yatacak! Hemen başvurunuzu yapın! Aile Destek Programı ödemeleri 10 Ekim 2022 yattı mı?

CarrefourSA’da teknoloji indirim günleri başladı! Samsung Galaxy S21 FE’ye 2 bin TL indirim! 9 Ekim 2022 fiyat listesi


Geri Dön