13 / 05 / 2024

Ev sahibi ailem oturacak diye kiracıyı çıkarabilir mi? Kira sözleşmesi yapmamak suç mu?

Ev sahibi ailem oturacak diye kiracıyı çıkarabilir mi? Kira sözleşmesi yapmamak suç mu?

Kiracılar, hem oturdukları eve hem de kendi haklarına dair detayları iyi bilmelidir. İşte kiracıların bilmesi gereken ayrıntılar!



KİRA SÖZLEŞMESİ YAPMAMAK SUÇ MU?

Kira sözleşmeleri vatandaşların alacakları ve ödeyecekleri tutarları, bu mülkün kişilere ne kadar süre ile kiralandığını gösteren resmi bir belgedir. Bu nedenle bir mülkü kiralama esnasında sözleşme yapmamak her iki taraf içinde suç sayılmaktadır.

KİRA SÖZLEŞMESSİ YOKSA EV SAHİBİ EVDEN ÇIKARABİLİR Mİ?

Kira sözleşmesinin yazılı olması şart değildir. Yazılı kira sözleşmesi olmasa da kiracı evden çıkartılabilir. Kiracılık durumu çeşitli deliller ile de ispatlanabilir.

EV SAHİBİ KENDİM OTURACAĞIM DİYE KİRACIYI NE KADAR SÜREDE ÇIKARABİLİR?

Ev maliki, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanuna göre bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için ev ya da işyeri gerekir ise kiracısını tahliye edebilir. Bunun için iptal etme sürelerine uyulması ve sözleşmenin bitim tarihinden itibaren 1 ay içerisinde sulh hukuk mahkemesinde dava açılması gerekir.

EV SAHİBİ AİLEM OTURACAK DİYE KİRACIYI ÇIKARABİLİR Mİ?

Ev sahibinin eve ihtiyacının olması, kiracının mülkte on yıldır ikamet etmesi, ev sahibinin tadilat yapmak istemesi, kiracının kira ödemesinde bulunmaması, ev sahibinin değişmesi gibi haklı nedenleri olduğu durumda kiracıyı çıkarmak adına ihtarname çekilebilir. En önemli sorulardan biri olan ev sahibi ailem oturacağım diye kiracıyı çıkarabilir mi? sorusunun cevabı, mülk sahibinin bu eve ya da iş yerine gerçekten ihtiyacı bulunuyor ise kiracıyı çıkarma hakkı bulunmaktadır.

2023 mazot gübre desteği ne zaman ödenecek? Şubat ayı mazot gübre desteği yattı mı?

Dededen kalan miras tarla tapusu nasıl alınır?


Geri Dön