Ev sahibi ve kiracının merak ettiği detay! Kiracı balkonu mutfağa katarsa masraf kiradan düşer mi?
Son zamanlarda ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar gündemi de meşgul ediyor. Bu kapsamda, kiracıların evlerde yaptıkları bazı tadilatların masrafları ev sahipleri arasında sorun olduğu bilinmekte. Kiracı balkonu mutfağa katarsa masraf kime ait oluyor, işte merak edilen detaylar...
Evlerde yapılan tadilatlar ev sahipleri ile kiracıların arasında sorun teşkil edebiliyor. Taraflar arasında bu tadilatların masraflarından kaçındıkları için başlı başına sorun olmaktadır. Kiracılar bu tadilatların masraflarını kiradan düşmek istiyorlar fakat ev sahipleri ise kira gelirlerinin azalmasını maalesef istemiyorlar. Bu yaşanan çatışmada başlı başına anlaşmazlık sebebi olabiliyor.
BALKONUN MUTFAĞA KATILMASININ MASRAFI!
Kiracı yaşamış olduğu evi kendisine göre daha iyi bir hale getirmek isteyebilir. Bu masumane istek ilk bakışta sorun olmayabilir. Fakat ev sahibinin kira gelirine güvenip de kiracı kafasına estiği gibi evde maalesef tadilat yapamaz. Kiradaki evde tadilat yapılacaksa bunun belirli kuralları mevcut.
Ev sahibi masrafı karşılayacaksa o tadilat kesinlikle zaruri bir tadilat olmalıdır. Tadilat yapılmadığı takdirde kiracı mağdur oluyorsa ev sahibi bu tadilatı yaptırmak zorundadır. Alt kata su sızması, elektrik tesisatının bozulması, kombinin çalışmaması gibi tadilatları ev sahipleri karşılamak zorundadırlar.
Kiracı eğer balkonu mutfağa katmak gibi keyfi bir tadilat yapacaksa ev sahibi bunun masrafını karşılamak zorunda değil. Dolayısı ile kiracı da bu masrafı kiradan düşemez. Kiracının yapacağı keyfi ve lüks tadilatlar için ortaya çıkacak masraf kendisine aittir. usakgundem.com' da yer alan habere göre; kiracı yapacağı keyfi tadilatların harcamalarını kiradan indirmeyeceği gibi ekstradan ödeme yapmak zorunda da kalabilir. Bu durumda, ev sahibinden habersizce balkonu mutfağa katan kiracı ev sahibinin bu durumu öğrenmesi ile zor durumda kalabilir.
Ev sahibi kiracıdan evini eski haline getirmesini talep edebilir. Bu durum karşısında kiracı yaptığı tadilatı ortadan kaldıracak ve evi eski haline getirmek için de bir masraf daha yapacaktır. Bu da ciddi bir masraf ortaya çıkarır. Bundan dolayı ev sahibinin yazılı izni olmadan acil tadilatlar hariç evde herhangi bir tadilat yapılmamalıdır.
Kiracı tahliye davası kaç yıl sürer?
Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Kiraya yılda iki defa zam yapılabilir mi? Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Artık ev sahibi istediği saatte müşteri getiremeyecek! |