07 / 07 / 2024

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira zammında kritik detay! Hemen bakın!

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira zammında kritik detay! Hemen bakın!

Kiralık konut fiyatlarındaki yükselişler, milyonlarca ev sahibi ile kiracıyı anlaşmazlığa düşürüyor. Peki ev sahibi yasal süre gelmeden kiraya zam isteyebilir mi? İşte ayrıntılar...



Okuyucusunun sorusuna verdiği yanıtta, "Anlaşıldığı kadarı ile daha yeni kira dönemine 5-6 ay var ama kiraya veren yani ev sahibi şimdiden 3-4 kat zamlı kira istiyor" diye konuşan Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, yeni döneme kadar aynı kiranın ödenmesinin olması gereken durum olduğunu belirtti. 

Yani kiracının 5-6 ay sonraki yeni dönem başına kadar mevcut kirayı ödeyeceğinin altını çizen Tamer Heper, "Bu tarihte zaten ev sahibi dava açarak kiraya zam isteyemeyecek. Dava açsa bile kira zammı 5-6 ay sonrasından başlayacak" dedi ve yasal olarak zam sürecinin 5-6 ay sonra başlayacağına dikkat çekti. 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira zammında kritik detay! Hemen bakın!

Heper, konuyla ilgili olarak "Bu tarihte de okuyucumun yapacağı zam ya ev sahibini tatmin edecek davalık bir olay olmayacak ya da ev sahibi o tarihte kira tespit davası açacak" diye konuştu ve nihai kararın mahkeme tarafından verielceğini aktardı. 

Eğer ev sahibi, kiracısını taciz ederek zam almayı düşünüyorsa, bunun suç unsuru haline gelebileceğinin altını çizdi. 

Memur maaşına Ocak'ta bu kadar zam yapılacak! Rakamlar belli oldu! Memur maaşı kaç TL'ye yükselecek?

1250 TL hesaplara o gün yatacak! Aile desteği ödemelerinin tarihi açıklandı! 

Dalgalı denizde savrulan altın fiyatları için kritik rakamlar belli oldu hemen bakın! 8 Kasım 2022 canlı altın fiyatları

Benzin, motorin, LPG fiyatlarında büyük şok! Düşecek mi, yükselecek mi? Opet, BP, PO, Shell 8 Kasım 2022 fiyat listesi


Geri Dön