07 / 07 / 2024

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira zammında kritik detay! Hemen bakın!

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira zammında kritik detay! Hemen bakın!

Kiralık konut fiyatlarındaki yükselişler, milyonlarca ev sahibi ile kiracıyı anlaşmazlığa düşürüyor. Peki ev sahibi yasal süre gelmeden kiraya zam isteyebilir mi? İşte ayrıntılar...



Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde konut kira zammını kaleme aldı. 

Tamer Heper'e bir okuyucusu "Henüz yıllık kira artışına 5-6 ay varken kira artışını şimdi ve 3-4 katını istiyor. Mahkemeyle uğraşmadan ne yapabilirim?" sorusunu yöneltti ve yükseltme ayı geldiğinde olması gerekenden biraz daha fazla artırarak yatırılması durumunda ne olacağını sordu. 

Son günlerde konut sektöründe fahiş fiyat artışları sık sık gündem oluyor. Kiralık konut fiyatlarındaki yükselişler, milyonlarca ev sahibi ile kiracıyı anlaşmazlığa düşürüyor. 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira zammında kritik detay! Hemen bakın!

Bugünlerde okuyucularından gelen sorularının büyük bir bölümünün kira konularından oluştuğuna dikkat çeken Tamer Heper, kira konularında anormal bir hareketlilik olduğunun altını çizdi. 

Tamer Heper, konuyla ilgili olarak "Rayiç alışılmışın dışında artış gösterince kiraya verenler tarafından kiraların rayice uygun hale getirilmesi için kira tespit davaları açıldı" açıklamasında bulundu ve aynı zamanda mevcut kiracının  tahliye edilip yeni kiracıya yüksek bedellerle kiraya vermek için tahliye davalarının da patladığına vurgu yaptı. 

İşte Tamer Heper'in o açıklamaları...


Geri Dön