25 / 05 / 2024

Ev sahiplerinin bir bahanesi daha ortadan kalktı! Emsal karar

Ev sahiplerinin bir bahanesi daha ortadan kalktı! Emsal karar

Kiralık konut arayışı her geçen gün yükseliyor. Mülk sahipleri bazen evlerini kiraya vermemek için çeşitli bahaneler söyleyebiliyor. Ancak Yargıtay emsal niteliğinde bir karara hükmetti.



KADIN - ERKEK HERKES EŞİTTİR

Barınma ihtiyacının anayasal olarak korunma altına alınan bir hak olduğunun altını çizen Erdoğan, " Anayasanın 10. Maddesinde ‘Kanun önünde eşitlik’ başlığı altında; “Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür.” diye konuştu.

Cansen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü;

Yargıtay kararına konu olan olaydaki kiracı adayının sadece erkek ve bekar da olduğu için adete bir suçluymuşçasına bazı haklardan yararlanamaması, mağdur edilmesi suç teşkil eder ve cezalandırılması gerekir. Ülkemiz gençlerinin hele de başka şehirlerde okumaya- çalışmaya giden öğrencilerin kanayan yarası olan bu sorun ile ilgili emsal teşkil edecek böyle bir karara imza atılmasının hem hukuken hem de vicdanen uygun olduğu kanısındayım.

Eklemem gereken, daha büyük cezanın erkeğe- bekara ev kiralamak istemeyen ev sahibine verilmesinin gerek olduğudur. Yani ev sahibinin, emlakçıyla değil bu ilanı yayınlayan internet sitesiyle aynı ya da yakın oranda ceza almasının hem hukuk hem de etik kurallar gereği daha uygun olduğudur.


Geri Dön