29 / 04 / 2024

Evi, arsayı online ihalede açık artırma ile satma dönemi başlıyor!

Evi, arsayı online ihalede açık artırma ile satma dönemi başlıyor!

GABORAS, 3 aydır Gayrimenkul Ticaret Platformu’nda sunduğu ve kurumsal şirketlerin gayrimenkullerini ilk kez açık artırma usulüyle satışa çıkarmasına imkan veren ‘online ihale sistemini’ bireysel kullanıcılara sundu.



Yaklaşık 3 aydır kurumsal şirketlerin taşınmaz varlık satışlarını online ihale piyasası üzerinden yürüten GABORAS Gayrimenkul Ticaret Platformu’nun yatırımcılar tarafından oldukça ilgi gördüğünü belirten GABORAS İcra Kurulu Üyesi Ruhi Konak, şunları söyledi:

“Yatırımcılara hızlı, kolay ve güvenli bir dijital ticaret deneyimi sunan online ihale piyasasında kısa sürede elde ettiğimiz ivmelenme, bizi hizmet sunduğumuz hedef kitle kapsamını genişletmeye yöneltti. Bu piyasada İstanbul’dan Ardahan’a farklı illerde 100’ün üzerinde mülkten oluşan portföyümüzdeki gayrimenkullerin yarısından fazlası ilk 10 günde satılmış, satışı tamamlanan mülklerin 3’te ikisine 15 katın üzerinde gelen teklifle 1.000’in üzerinde yatırımcı başvurmuştu. Açık artırma sisteminin de gücüyle mülkler yüzde 51 daha yüksek değerden satılmıştı. Bundan aldığımız güçle bireysel kullanıcıların da konutlarda aynı avantajdan yararlanmasını sağlamak için yola çıktık” 

Ev alacaklar ve satacaklar dikkat!

TÜM SATIŞ SÜRECİNİ MÜLK SAHİBİ ADINA GABORAS YÜRÜTECEK

Gayrimenkul yatırımcıları için dünya üzerinde kolay ve kullanışlı başka bir platform bulunmadığını söyleyen Konak,  “Birçok mülk sahibi mülklerini satışa çıkarırken piyasa değeri ve hangi fiyattan satabileceği konusunda yeterince bilgi sahibi değil. Bunların yanı sıra gayrimenkul satış sürecinin resmi birçok aşaması, satışın yanı sıra pazarlama ayağı, mülk sahipleri için yorucu ve uğraştırıcı olabiliyor. Online ihale piyasasında tüm bu adımları mülk sahipleri adına biz yürütüyoruz” dedi.


Geri Dön