05 / 07 / 2024

EYT çiftte müjde! Hesaplara yatıyor

EYT çiftte müjde! Hesaplara yatıyor

EYT ile ilgili milyonlarca vatandaşı ilgilendiren gelişme yaşandı. EYT'li vatandaşa çifte ödeme. Kıdem tazminatı ve promosyon ücretleri hesaba geçecek. İşte tüm detaylar...



EN DÜŞÜK MAAŞ 7 BİN 500 LİRA 
Öncelikle en düşük emekli maaşı EYT’liyi de kapsayacak şekilde 7 bin 500 liraya çıkarıldı. 7 bin 500 liranın üstündeki maaşların aynı kalacağı açıklandı. Maaş, devletin ödeyeceği tutar. Çalışan EYT’li için işyeri de kıdem tazminatı ödeyecek ki bu en önemli toplu ödeme olacak.

KOD 8 İLE ÇIKIŞ YAPILACAK 
EYT’liler e-Devlet üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) ‘emekli olabilir’ içerikli yazısını ‘emeklilik sebebiyle istifa’ dilekçesiyle işverene teslim edecek. İşveren bu durumda, emeklilik sebebiyle çıkış kodu olan ‘KOD-8’den çalışanın çıkışını kuruma bildirecek. Çalışan şahsen SGK şubelerine giderek veya e-Devlet üzerinden başvuru yapacak.

Sonra kurum, çalışanın EYT kapsamında emeklilik hakkının olup olmadığını tespit edecek. Çalışan şartları taşıyorsa çalışana emekli aylığı bağlanacak. Emekli olarak işten ayrılan veya çıkışı verildikten sonra tekrar işe alınan çalışana kıdem tazminatı ödenecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön