05 / 07 / 2024

EYT çiftte müjde! Hesaplara yatıyor

EYT çiftte müjde! Hesaplara yatıyor

EYT ile ilgili milyonlarca vatandaşı ilgilendiren gelişme yaşandı. EYT'li vatandaşa çifte ödeme. Kıdem tazminatı ve promosyon ücretleri hesaba geçecek. İşte tüm detaylar...



50 MİLYARLIK DESTEK PAKETİ 
Kıdem tazminatı çalışanların sigortası niteliğinde yani bir güvence. Dolayısıyla emekli olup bu hakka sahip olanlar hemen kıdem parasını almak istiyor. Ancak birçok işyerinin, bir anda onlarca kişinin emeklilik hakkıyla milyonlarca liralık kıdem talebini karşılamakta zorlanacağı sıkça dile getiriliyordu.

Bu yükün hafifletilmesi için 50 milyar liralık Hazine destekli EYT kredi paketinin devreye alınacağı belirtilmişti. Bu kapsamda bazı işverenler çalışanların emeklilik başvurusunu bekletmişti. EYT’li emekli adayları da mart ayı bitmeden başvuru yapmak istiyordu. İşte milyonları sevindiren haber dün geldi.

DOĞRUDAN ÇALIŞANIN HESABINA 
Hazine ve Maliye Bakanlığı, KOBİ ve KOBİ dışı firmaların finansman ihtiyacının karşılanması amacıyla Kredi Garanti Fonu (KGF) tarafından devreye alınan EYT Destek Paketi’ne başvuruların cuma günü (dün) itibarıyla başladığı bilgisini paylaştı. Uygulama kapsamında şirketler, kamu ve özel bankalara başvuruda bulunabilecek. Kıdem tazminatı ödemeleri için kullanılacak finansman desteğinin toplam hacmi 50 milyar lira olarak belirlendi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön