08 / 05 / 2024

EYT için beklenen müjde geldi!

EYT için beklenen müjde geldi!

Vatandaşlar EYT'deki son gelişmeleri merakla takip ediyor. Peki EYT ile ilgili son zamanlarda neler konuşuldu? EYT'li olmak için hangi şartlar aranıyor? Bu soruların yanıtını haberimizde verdik. İşte EYT'de yaşanan sıcak gelişmeler ve detayları...



Kısmi emeklilik seçeneği

Konuşulan konular arasında ilk seçenek ‘kısmi emeklilik’ formülü oluyor. Böylece, 9 Eylül 1999 yılı ve öncesinde sigortalı olanlar 10 yıl prim ödeyerek emeklilik imkanını elde edebiliyor. Bu doğrultuda 3.600 günü dolduranlar kadınsa 50 yaşını doldurması gerekirken, erkeklerin ise 55 yaşını doldurma şartı bulunuyor.

EYT için beklenen müjde geldi!

Sigorta süresi formülü

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre; ikinci seçenekte ise 1999 yılı öncesindeki emeklilik koşulları masaya yatırılıyor. Böylece kadınlarda 7 bin 200 gün, erkeklerde 9 bin gün sigortalılık süresini doldurmaları, yaş şartı ise aranmıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön