08 / 05 / 2024

EYT için beklenen müjde geldi!

EYT için beklenen müjde geldi!

Vatandaşlar EYT'deki son gelişmeleri merakla takip ediyor. Peki EYT ile ilgili son zamanlarda neler konuşuldu? EYT'li olmak için hangi şartlar aranıyor? Bu soruların yanıtını haberimizde verdik. İşte EYT'de yaşanan sıcak gelişmeler ve detayları...



Kesintili emeklilik

Söz konusu üçüncü durumda ise sigortalıya emeklilik için ‘kesinti’ seçeneği imkanı sağlanıyor. Çalışan kişi kabul ederse, emeklilik için kalan seneleri kadar her sene için belli oranda kesinti gerçekleşiyor. Öte yandan, bu seçenek ile sabit kesinti oranının da önceden devlet tarafından belirlenmesi şartı bulunuyor. Şöyle ki; senelik kesinti oranı yüzde 3 olarak belirlendiğinde emeklilik için 3 sene kalmış birinden yüzde 9 kesinti gerçekleşiyor. Söz konusu kesintiyi kabul eden kişi, daha az maaşla daha erken emekli olabilecek.

EYT için beklenen müjde geldi!

Geçiçi kesinti seçeneği

EYT’liler için uygulanması için konuşulan formüllerden bir de ‘kesintili emeklilik’ modeline benziyor. Bu konuda ise yine belirlenen oranda kalan seneler için kesinti uygulanarak çalışan kişi emekli olması sağlanırken, kanunda belirlenen normal emeklilik yaşı doldurulduğunda, daha önce uygulanmaya başlanan kesinti son buluyor.

Prim tamamlama modeli

EYT için konuşulan diğer formül ise ‘prim tamamlama’ oluyor. Bu modele göre, 9 Eylül 1999 tarihinden önce işe giren vatandaşlar, ilk sigortalı oldukları tarihe göre 5.000 ile 5.975 prim günü isteniyor. Bunu tamamlayanların yaşı dikkate alınmazken, böylece emeklilik imkânı sağlanıyor.

Emeklilikte yaşa takılanlar dikkat! İşte o kritik şartlar!

Emekli olmak isteyenlere şok haber! Şartlar değişiyor!

EYT ve 3600 ek gösterge için flaş gelişme! Tarih verildi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön