05 / 05 / 2024

EYT'de 3 yeni formül! Milyonlarca kişi hemen emekli olabilecek!

EYT'de 3 yeni formül! Milyonlarca kişi hemen emekli olabilecek!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar emeklilik bekleyenler için müjdeli haber artık oldukça yakın! Hükümet kanadından EYT ile ilgili art arda açıklamalar yapılırken çözüm formülü ve hesaplamalarla ilgili somut çalışmalar da ortaya çıktı.



SSK ve Bağ-Kur emeklilik şartları arasında 5000-5975 gün arası değişen prim ödeme gün sayısı şartını sağlama şartı bulunuyor. Sigorta başlangıç tarihine göre yaş şartı da kademeli olarak artıyor. 8 Eylül 1999’da çıkarılan kanun ile emeklilikte hizmet yılı ve prim şartlarının yanına yaş şartı da eklenmişti. EYT’liler işte bu noktada “maç devam ederken kural değişmez” diyerek haksızlığa uğradıklarını dile getiriyorlar.

Yaş şartının kaldırılmasıyla birlikte prim borcunu tamamlayamamış olan EYT’liler için de 3 formül devreye alınmış durumda. Bu çerçevede ilk olarak 10 yıl 3600 prim günü üzerinden kısmi emeklilik formülü üzerinde çalışılıyor.

EYT de 3 yeni formül! Milyonlarca kişi hemen emekli olabilecek!

8 Eylül 1999 öncesi sigorta başlangıcı bulunan EYT’liler, 3600 gün üzerinden 1 yıl prim ödeyerek emeklilik hakkı elde edebiliyorlar.

ASKERLİK VE DOĞUM BORÇLANMASI İLE EMEKLİLİK

EYT sorununun çözümüyle birlikte emekli olmak isteyen ancak prim ödemeleri eksik olan çalışanlar, askerlik ve doğum borçlanmaları yolu ile yine EYT için eksik primlerini ödeme şansı elde edebiliyorlar.

İSTEĞE BAĞLI SİGORTALI OLARAK EYT EMEKLİLİĞİ

Çalışma imkanı bulamayan sigortalılar eksik primlerini isteğe bağlı sigorta yaptırarak tamamlayabilirler. SGK’ya verilecek bir dilekçe ile başlayan isteğe bağlı sigortada her ay 30 gün kazanılıyor. 18 yaşından büyük Türk vatandaşı olmak ve Türkiye’de ikamet etmek yeterli oluyor. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise 3,5 yıl ve üzerinde ödeme yapamıyor olmak.

Editörün Notu: Bu haber 2 Ağustos 2022, saat 23.32'de yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 94 kuruş, euro 18 lira 20 kuruş, altının gramı ise bin 21 TL değerindedir.

Cumhurbaşkanı imzaladı! Emeklilere müjde: 50 bin TL anında hesabınızda!

Emekliler bu habere dikkat! İşte 7 bin 500 TL promosyon kazanma fırsatı!

Ve İslam Memiş gram altının göreceği pik seviyeyi açıkladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön