17 / 05 / 2024

EYT'de prime takıldıysanız bir çare daha var! Bu yöntem hiç aklınıza gelmemiş olabilir!

EYT'de prime takıldıysanız bir çare daha var! Bu yöntem hiç aklınıza gelmemiş olabilir!

EYT’den emekli olmayı bekleyen milyonlarca kişinin hayallerine ulaşmasına sayılı günler kalmışken bazılarının ise bugünlerde üzüntü yaşıyor. Yıl ya da prim günü eksiği nedeniyle kıl payı ile emeklilik fırsatını kaçıranlar, borçlanma yoluyla emeklilikten staj süresini prime saydırıp saydıramayacağına



Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal, örneğin 1999 yılının haziran ayında çalışmaya başlayan bir kişinin  aslında işe girişi yapılmış olsaydı bugün EYT’den emekli olanlar arasında yer alacağını vurguladı. Murat Bal, “Bu kişiler fiili çalışmaya başlamış ancak işe girişi örneğin 2000 yılının Ocak ayında yapılmış. Bu nedenle işe giriş tarihi resmi olarak 2000 Ocak ayı olduğu için bu kişi EYT’den emekli olamıyor. Bu durumda çok fazla insan var. Bu insanlar geçmişe dönük olarak hizmet tespit davalarını açabilme şansına sahip” dedi.

 EYT de prime takıldıysanız bir çare daha var! Bu yöntem hiç aklınıza gelmemiş olabilir!

KİMLER YARARLANAMAZ?

Peki hizmet tespit davasını herkes açabiliyor mu? Kimler dava açamaz? Murat Bal, bu konuya ilişkin de şu bilgileri verdi:

Eğer EYT kapsamındaki tarihlerde çalışmışsanız ancak hiç sigorta girişiniz yapılmamışsa, işten çıkıştan itibaren 5 sene içinde hizmet tespit davası açmak gerekir. Eğer 5 yıl içinde açmazsa tekrar hizmet tespit davasını açma hakkı kalmıyor.  Bu bahsedilen 5 yıl, hak düşürücü süre olarak geçiyor. “

Bazı emekliler daha şanslı! 2023’te emekli olanlar ne kadar maaş alacak?

EYT’den emekli olabilmek için staj süresi eklenebilecek mi?

Axess’ten inanılmaz kampanya! Kuruş masraf ödemeden 15 bin TL veriyor! Üstelik taksitle!

 O paralar elektrik faturalarından düşülecek! EPDK Başkanı açıkladı!

O mesleklerde çalışanlar havalara uçacak! Maaşlarına tam 10 bin liradan fazla zam geliyor

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön